hamburger-icon

Kliker.info

Regulatorno tijelo Velike Britanije : Dvije osobe dobile alergijske reakcije na Pfizerovu vakcinu

Regulatorno tijelo Velike Britanije : Dvije osobe dobile alergijske reakcije na Pfizerovu vakcinu

09 Decembra
14:55 2020

Zdravstveno regulatorno tijelo Velike Britanije upozorilo je ljude koje imaju istoriju ozbiljnih alergijskih reakcija, da za sada ne bi trebali primiti Pfozerovu vakcinu protiv korona virusa, pošto su dvije osobe u utorak imale alergijske reakcije, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena služba (NHS).

Dva člana NHS-a, koji su dobili vakcinu prvog dana masovne vakcinacije u Velikoj Britaniji, dobili su alergijsku reakciju, prenio je Tanjug, pozivajući se na Guardijan.

Zbog toga su iz Zdravstvenog regulatornog tijela (MHRA) upozorili da svako ko ima jače alergijske reakcije na lijekove, hranu ili vakcine, ne trebao primiti Pfizerovu vakcinu.

Upozorenje na svim punktovima

NHS u Engleskoj je obavijestio sve punktove za vakcinacije o ovom upozorenju.

To znači da svako ko je u programu da primi danas vakcinu, bit će upitan da li je ranije imao probleme sa alergijskim reakcijama.

Profesor Stephen Powis, jedan od direktora u NHS-u za Englesku je rekao da su iz “MHRA dali ovakav savjet iz predostrožnosti, jer su dvije osobe u utorak dobile alergijsku reakciju”.

“Te dvije osobe se dobro oporavljaju”, dodao je on.

Velika Britanija je prva zemlja na svijetu koja je odobrila upotrebu Pfizerove vakcine, dok u SAD-u to još nisu učinili.

(Kliker.info-AJB)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku