hamburger-icon

Kliker.info

Refik Hodžić: Hvala bratiji iz Vijećnice

Refik Hodžić: Hvala bratiji iz Vijećnice

09 Marta
17:02 2017

Novinar, dokumentarista i aktivista iz Prijedora Refik Hodžić je prokomentarisao je odbijanje zahtjeva BiH za reviziju presude protiv Srbije za genocid nakon što je danas na adresu Predsjedništva BiH stigla odbijenica iz Međunarodnog suda pravde u Haagu.

“Hvala bratiji iz Vijećnice i njihovim obožavaocima što su omogućili ovo likovanje Dodiku i njegovoj bulumenti. To je samo početak, jahat će oni ovo dugo i nemilosrdno, ne sumnjam. Na dušu vam i obraz svaki apaurin koji će zbog toga popiti majke pobijenih, logoraši i protjerani”, napisao je Hodžić čiji je stručni i novinarski rad vezan je za pitanja pravde i odgovornosti za masovne zločine.

Hodžić je radio i kao glasnogovornik Haškog tribunala i Suda Bosne i Hercegovine, a danas je direktor komunikacija Međunarodnog centra za tranzicionu pravdu. Živi i radi u New Yorku.

Podsjetimo, Međunarodni sud pravde u Haagu odbio je zahtjev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije.

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija). Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)”, potvrđeno je za N1.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku