hamburger-icon

Kliker.info

Redžić: Samo sam rekao da Gotovina nikome ne može biti heroj!

Redžić: Samo sam rekao da Gotovina nikome ne može biti heroj!

11 Jula
20:48 2008

Elvis Eko Redžić, kojeg su mediji danas prozvali zbog incidenta u vezi sa posjetom poznatog glumca Ralpha Fiennesa njegovom ugostiteljskom objektu u Starom gradu, pristao je da ispriča svoju verziju jučerašnjeg događaja. Naime, prema medijskim izvještajima, Redžić je ‘na drzak i bezobrazan način’ rekao glumcu i njegovim pratiocima da napuste objekt, zbog razgovora o hrvatskom generalu Anti Gotovini, koji – podsjetimo – pred Haškim sudom odgovara za ratne zločine nad civilima u akciji ‘Oluja’.

‘Razgovor se između glumca i ljudi oko njega vodio na engleskom jeziku. Ja sam čuo kad su, pored ostalog, rekli da je najviše hrvatskih generala i vojnika u Hagu i da su to za njih sve heroji. Posebno je tako govorila djevojka koja je bila u Fiennesovoj pratnji.

Ja sam prišao i rekao da se ovdje ne može tako o politici govoriti i prosipati tu priču ovdje dok sam ja živ’, priča Redžić.

Dodaje da je rekao da gosti, ako će poštovati to pravilo i promijeniti temu, mogu ostati koliko žele i da – u suprotnom – mogu napustiti ugostiteljski objekt.

Naglašava da nije bilo nikakvih prijetnji niti drskosti ili bezobrazluka.

‘Ja sam im samo rekao da je Gotovina zločinac, a ne nikakav heroj i da on ne može biti heroj ni za Hrvate, ni za Srbe ni za Bošnjake, jer je to ubica djece, žena i civila’, naglasio je Redžić.

‘Takođe sam im rekao da se ne radi samo o Gotovini, nego na priumjer i o generalu Praljku, koji je general Hrvatske vojske, a on je čovjek koji je srušio Stari most, ispod kojeg su sjedili’, naglasio je Redžić

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku