hamburger-icon

Kliker.info

Red Army : Tufek podnio ostavku, Duraković nudi klub navijačima

Red Army : Tufek podnio ostavku, Duraković nudi klub navijačima

25 Augusta
05:45 2008

Jedan remi i tri poraza u četiri meča, bilans je Veleža u dosadašnjem dijelu Premijer lige BiH. Posljednjim porazom protiv Slavije Velež je ostao i bez trenera. Emir Tufek je podnio ostavku. Njemu se jučer priključio i sportski direktor Mensud Duraković

– Velež je klub sa velikom tradicijom, ali je od njega sada ostalo samo slovo V. Klub je na ivici provalije – kaže Duraković i nastavlja:– I u takvim uslovima ja sam radio u klubu. I onda, dođem na meč sa Slavijom i doživim da mi navijaèi psuju majku. To nije u redu, ali ne krivim sve navijače, jer su samo pojedinci skandirali protiv mene. A ti pojedinci su bili plaæeni da to rade od strane pojedinih menadžera, koji žele uništiti Velež i svoje igrače progurati u prvi tim – tvrdi Duraković.Durakovića je najviše pogodilo što se skandiralo i protiv mladih igrača.– Nismo bili u stanju dovesti kvalitetna pojačanja, jer klub nema novca. Morali smo se osloniti na igrače iz pogona Veleža. Moj sin Dženan igra u prvom timu. Jer ima kvalitet, a dokaz tome je i pozivanje u kadetsku i juniorsku selekciju BiH. Ti menadžeri, koje neću da imenujem, napunili su glavu navijačima pričama da sam ja neprijatelj kluba, da moj sin igra zbog toga što sam ja sportski direktor Veleža – kaže Duraković.Duraković se ne smatra krivim što je u prelaznom roku Velež napustilo dosta igraèa.– Istina je da sam ja dovodio i odvodio igraèe. Ali, isto tako, ja imam napismeno izjave bivših igraèa Veleža, u kojima se može vidjeti da niti jedan igraè nije tražio manje od 30.000 KM za jednu sezonu. Volio bih ja da je ostao Admir Kajtaz ili Amer Jugo, ali bez para niko neđe – kaže Durakoviđ.Durakoviđ tvrdi da je imao plan za ozdravljenje Veleža. Ali…

– Budući da su navijači digli ruke, ne samo od mene, već i od Veleža, ja im prepuštam klub, pa neka "rođeni" vode klub. Niko u ovom trenutku ne želi doći Velež. Velež nema ni predsjednika, nema ni direktora, a od danas ni sportskog direktora, ni trenera. Mostar je digao ruke od kluba – zaključio je na kraju sada već bivši direktor Veleža Mensud Duraković.Inače, varedna sjednica Predsjedništa FK Velež trebala bi se održati u četvrtak, kada bi se trebalo više znati o daljnoj sudbini Veleža.

Bratić nije komepetentan

Upitali smo Durakovića da li je istina da je tražio pomoć od Edhema Bratića, nekadašnjeg trenera u struci Veleža.– Nisam, jer nemam razloga! Ne bih želio da me neko pogrešno shvati, ali smatram da njegovu pomoć Velež ne treba. Bratić nije kompetentan i koliko znam, u svojoj karijeri je vodio Lokomotivu i još neke nižerazredne klubove – kazao je Duraković.

Igrači napuštaju klub?

Nakon kompletnog čelništva i struke, Velež bi mogao ostati i bez igrača.

– Razgovarao sam sa igračima, onim mlađim, koje smo povukli iz omladinskog pogona. Oni su mi rekli da æe napustiti klub, jer ne mogu igrati dok im domaći navijači zvižde. Što se tiče mog sina Dženana, ja ću sam njim obaviti razgovor, kao otac sa sinom, i vjerovatno i on odlazi iz kluba – poručio je Duraković.   (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku