hamburger-icon

Kliker.info

Ratni zločinac došao kući : Dobrodošlica Krajišniku na Palama uz obilje četničkih pjesama (Video)

Ratni zločinac došao kući : Dobrodošlica Krajišniku na Palama uz obilje četničkih pjesama (Video)

30 Avgusta
21:34 2013
Uz uzvike ”Momo, Srbine” i zvuke koračnice ”Marš na Drinu” prvi predsjednik Skupštine Republike Srpske i haški osuđenik Momčilo Krajišnik pojavio se večeras bini na šetalištu Promenada na Palama gdje mu je Opštinski odbor Srpske demokratske stranke (SDS), čiji bio funkcioner, priredio svečani doček, izvještava agencija Anadolija.Na svečanom dočeku okupilo se više od tri hiljade osoba iz svih dijelova bh. entiteta RS. Prisutni su bili Srbi sa Pala, iz Sokoca, Višegrada, Foče, Šekovića, Trebinja, Istočnog Sarajeva, a među njima i brojni studenti iz RS-a koje su studentske asocijacije dan ranije pozvale na taj skup.

Uz srpske trobojke,  četničku ikonografiju i uzdignuta tri prsta, prisutni na dočeku Krajišnika na Palama nose transparente: ”Krajišnik – sin srpskog naroda”, ”Stop haškom teroru”, ”Dobrodošao”, ”Radojičiću, stigla ti je zamjena”… Na samom ulazu na Pale stoji napis: ”Dobrodošao, predsjedniče”. Reporteri AA javljadju da je dio okupljenih je pjevao: ”Biće opet pakao, biće ludnica, evo idu četnici sa fočanskih ulica” i druge nacionalističke pjesme.”Živjela RS. Živjela Srbija”, kazao je Krajišnik, uz poruku da ”nema nigdje Republike kao naše”.On je najavio da će do kraja ove ili početkom naredne godine zatražiti reviziju presude kojom je proglašen kriv za ratne zločine. Tvrdi da ima nove dokaze koje je sakupljao tokom 13 i po godina zatvora i da ”hoće pravdu”. Obavezao je svoju djecu, a i unuke, da se bore za, kako je rekao, istinu ”koja mora izaći na vidjelo”.

Pozvao je srpski narod da gaji kult rada i patriotizma, ali ne patriotizma zasnovanog na mržnji.”Pružimo ruku svakom ko želi pomirenje. Nema pomirenja na raznim izvinjavanjima. Umjesto izvinjenja svi mi trebamo oprostiti zlo koje nam je učinjeno, a i zamoliti druge da nama oproste zlo koje smo učinili… Ne smijemo imati mržnje u svojim dušama… Samo tako će RS opstati”, kazao je Krajišnik koji je više puta prekidan povicima ”Momo, Srbine” i ”Momo, vojvodo”.Krajišnik je istakao da ni u snu nije mogao da zamisli ovakav doček i da mu je ”ovo najdraži trenutak u životu”. Rekao je da ”danas u slobodi imamo svoju RS”.”Velika je stvar čuvati državu… Ko nema države, taj nema perspektive. Perspektive imaju jedan narod i država koji imaki omladinu koja stasava”, poručio je Krajišnik.

U zapaljivom govoru predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da su građani RS došli da odaju poštovanje Momčilu Krajišniku, ali ne samo njemu već i ”Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću čiji je grijeh stvaranje RS”.Ništa ne može da uzdrma RS, kazao je Bosić, ni oluje, a ni NATO bombardiranja, provukavši da će RS sigurno dočekati svoj konačni cilj.Prema njegovim riječima Haški tribunal i ”mali Haški tribunal” u Sarajevu ne smiju ”našu djecu učiti da su oni koji su stvarali RS zločinci”.Kazao je da RS ”pruža ruku svima da više ne bude ratova ovdje”. Bivši predsjednik Srpske autonomne oblasti (SAO) Hercegovina, član prvog saziva Narodne skupštine (RS) i ratni načelnik Trebinja Božidar Vučurević, uz pozdrav ”Pomoz Bog, Bog to pomogao”, rekao je da je Momčilo Krajišnik u RS ugradio ogroman kamen temeljac. Nazvao ga je mučenim sinom srpskog naroda.

”Znam da si veliki mučenik, ali nemoj zaboraviti da su svi srpski sveci mučenici”, kazao je u svom stilu Vučurević.Dodao je da je uspostava srpske države s druge strane Drine ”strašno koštala i da to dugo traje”.”Da bi to sačuvalo, treba nam gospodo pameti,sloge i ljubavi. Samo tako možemo sačuvati RS”, kazao je Vučerević, ističući da je BiH nefunkcionala i siromašna zemlja. Kritizirao je srpsku neslogu.Na skupu se više puta moglo čuti da je Krajišnik mučenik i da je ”na pravdi Boga bio zatvoren”. Pozvan je da, kada se odmori, ”preuzme karte u svoje ruke”.Miodrag Kovačević, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a poželio je Krajišniku dobrodošlicu u RS.”Pravda je spora, ali dostižna. Momčilo Krajišnik je pobijedio u Hagu, ali mi moramo da pobijedim ovdje”, rekao je Kovačević.Naše je opredjeljenje za očuvanje RS, kazao je Kovačević, jako je kao što je bilo vaše kad ste ju stvarali. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku