hamburger-icon

Kliker.info

Rat Radončića i IFIMESA : Ministar najavio tužbu, IFIMES uzvratio i optužio ga za izdaju zemlje

Rat Radončića i IFIMESA : Ministar najavio tužbu, IFIMES uzvratio i optužio ga za izdaju zemlje

02 Avgusta
04:23 2013
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić najavio je podnošenje tužbe za navodnu klevetu protiv Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, navodi u saopštenju za javnost navedeni institut. Razlozi za najavu tužbe su analize i istraživanja („BiH: Hapšenja u funkciji tektonskih promjena na političkoj sceni“ od 30.7.2013 link: OVDJE), koja objavljuje IFIMES i u kojima se između ostaloga analizira djelovanje ministra Radončića i njegove veze sa kriminalnim strukturama u Bosni i Hercegovini i regionu. Pored toga predmet naših analiza i istraživanja su njegove veze sa Iranom, a odnose se i na finansiranje njegovog medijskog projekta „Avaz“, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor IFIMES-a Bakhtyar Aljaf.

Vjerovatno bi građane Bosne i Hercegovine više interesiralo da im Radončić pojasni svoje iranske veze. A najbolje bi bilo, da o iranskim ali i vezama sa pojedincima iz kriminalnog miljea progovori američkim agencijama. Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju odgovor od Radončića sa kim i gdje je se sastao i od koje je vodeće svjetske obavještajne službe zatražio podršku da bude izabran za ministra sigurnosti BiH, a za uzvrat im je ponudio uvid i stavio na raspolaganje cjelokupni sigurnosni sistem svoje države. I to je jedinstven slučaj u svijetu, da netko tko bi trebao da štiti sigurnost svoje zemlje nudi ga jednoj stranoj obavještajnoj službi. Koliko je senzibilan ministar Radončić ilustrira i visina njegovog tužbenog zahtjeva, koji iznosi 100.000 EUR. I još jedan paradoks, namjerava nas tužiti na Općinskom sudu u Sarajevu, ignorirajući činjenicu da smo mi pravna osoba slovenskog prava, a ne bosanskohercegovačkog i da u eventualnom sporu taj Sud je za nas nenadležan. Na institutu nas raduje njegova tužba, jer će to biti prilika da prezentiramo nove dokaze i činjenice u „slučaju Radončić“.

Iskreno se nadamo, da će ministar Radončić prikupiti dovoljno medicinske dokumentacije, kojom će pokušati dokazati da je zbog naših analiza i istraživanja jako pogođen i na osnovu čega će se moći utvrditi, da se radi o jednoj osjetljivoj, labilnoj, nestabilnoj osobi, koja je čak medicinski nesposobna za obavljanje funkcije ministra sigurnosti BiH. O kakvom opskurnom liku se radi pokazuje i njegova najava, da će se obratiti slovenskim državnim i sigurnosnim organima u vezi djelovanja IFIMES-a. To još jednom povrđuje, da je Radončić recidiv mračne prošlosti i vrlo ograničenih demokratskih kapaciteta. Radončića glavna provjera čeka na narednim izborima na kojima odlučuju građani Bosne i Hercegovine, a ne njegovo hvalisanje sa izvršenim tzv. provjerama i nekakvim po „jaranskoj“ osnovi dobivenim sigurnosnim certifikatima. Obavještavamo javnost u Bosni i Hercegovini i regiji, da ćemo ojačati svoju prisutnost u BiH i regiji i da ćemo i dalje istraživati „slučaj Radončić“ i pojedince poput njega za koje smatramo, da nisu primjereni za obavljanje javnih funkcija, a kamoli funkcije ministra sigurnosti. Pozivamo vodeće inostrane sigurnosne agencije i resorna ministarstva drugih država, da se distanciraju od ministra Radončića, jer će se prije ili kasnije uvjeriti o kakvoj je osobi riječ, navodi se na kraju saopštenja za javnost instituta IFIMES iz Ljubljane. (Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Queenie
    Queenie 14 Decembra, 13:39

    Heck of a job there, it abulestoly helps me out.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku