hamburger-icon

Kliker.info

Raskidi ugovora sa popularnim voditeljima Tuckerom Carlsonom i Donom Lemonom

Raskidi ugovora sa popularnim voditeljima Tuckerom Carlsonom i Donom Lemonom

25 Aprila
04:26 2023

Fox News  je objavio u ponedjeljak da su “dogovorili sporazumni raskid ugovora” sa Tuckerom Carlsonom  , popularnim i kontroverznim voditeljem, manje od sedam  dana nakon što je ta kablovska mreža postigla poravnanje u tužbi u vezi sa izvještavanjem o izborima 2020.

Mreža je navela u saopštenju da je posljednja emisija Tuckera Carlsona emitovana u petak.

“Zahvaljujemo mu na radu na našoj mreži, kao voditelju, a prije svega na svemu što je doprinjeo”, navodi se u saopštenju mreže.

Carlson je postao najpopularije TV lice Foxa nakon što je zamijenio Billa O'Reillya  u najgledanijem terminu 2016. Često je bio na meti medija zbog kontroverznih stavova, od čega je najnovije emitovanje snimaka upada u Kapitol, u cilju minimiziranja posljedica nasilnog napada.

I dalje ne postoji objašnjenje iz Foasa, zašto je Carlson otišao. Carlson nije odgovorio na poruku AP za komentar.

Sa druge strane, CNN je otpustio dugogodišnjeg voditelja Dona Lemona, kako je sam napisao na Twitteru , dodajući da je šokiran tim potezom i da nije direktno informisan o prekidu radnog odnosa.

“Jutros me je agent obavjestio da mi je prekinut ugovor sa CNN, šokiran sam. Nakon 17 godina na CNN, mislio da sam da bi uprava mogla da ima toliko pristojnosti da me makar lično obavjesti. Ni u jednom momentu nisam imao nikakav nagovještaj da neću biti u mogućnosti da nastavim da radim posao koji sam volio na ovoj mreži”, naveo je Lemon.

CNN je saopštio u odvojenoj izjavi da su se Lemon i mreža razišli. Ni u toj izjavi nema razloga zašto je Lemon dobio otkaz. CNN je takođe dodao da je Lemonu data šansa da se sastane sa menadžmentom te kablovske mreže ali da se umjesto toga on oglasio na svom Twitter nalogu, te da je njegova verzija događaja “netačna”.

Lemon je bio oštro kritikovan ranije ove godine kada je, tokom diskusije o starosti političara u jutarnjem programu, rekao da 51-godišnja predsjednička kandidatkinja Republikanske stranke Nikki Haley “nije u najboljim godinama”. Prema njegovom mišljenju, žena u najboljim godinama je ona u 20-im, 30-im, a možda i 40-im.

Zbog toga je jedno vreme bio skinut s jutarnjeg progama CNN-a.

Haley  je u ponedjeljak tvitovala: “Veliki dan za žene svugde”.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku