hamburger-icon

Kliker.info

Rand Paul: “ISIL treba uništiti, a saveznici u tome mogu nam biti Sirija i Iran”

Rand Paul: “ISIL treba uništiti, a saveznici u tome mogu nam biti Sirija i Iran”

04 Septembra
17:06 2014

RandP1Američki senator Rand Paul, predstavnik libertarijanske struje unutar Republikanske stranke i potencijalni kandidat za predsjednika SAD-a na izborima 2016., iznio je svoje stavove po pitanju američkog angažmana protiv ISIL-a u razgovoru za novinsku agenciju Associated Press.Paul se slaže kako ekstremističku skupinu ISIL treba “uništiti”, no, za razliku od većine dužnosnika iz Obamine administracije, Paul smatra kako bi zemlje poput Sirije i Irana trebale postati američki saveznici u borbi protiv terorističke prijetnje.

Štoviše, Paul smatra kako bi ove zemlje trebale predstavljati udarnu snagu u borbi protiv ISIL-a, dok bi SAD samo pružao zračnu potporu.”Da sam ja predsjednik, pozvao bi na zajedničku sjednicu Kongresa. Predstavio bih razloge zašto je ISIL prijetnja našoj nacionalnoj sigurnosti te tražio odobrenje Kongresa za vojno uništenje ISIL-a”, istaknuo je Paul.U razgovoru za radijsku emisiju Seana Hannitya nadalje je istaknuo kako bi pozvao Kongres s odmora te zatražio odobrenje za vojnu akciju. Vjeruje kako bi Kongres to svakako odobrio.

“U ovom trenutku dva saveznika koja imaju isti cilj, brisanje ISIL-a, bi bili Iran i Sirija. Te zemlje također imaju sposobnost i inicijativu jer Assad se želi zadržati na vlasti i brani vlastiti život”, rekao je.Nadalje, ističe kako bi se u borbu protiv ISIL-a trebala uključiti i Turska. “SAD tu također ima ulogu, možemo dati tehnološku i zračnu potporu. To bi mogao biti ključan faktor”, istaknuo je.Paul se istaknuo kao veliki kritičar američkih vojnih intervencija, no protiv ISIL-a bio bi spreman upotrijebiti vojsku. Žestoko je kritizirao Obaminu vojnu intervenciju u Libiji ističući: “Ušli smo u Libiji i riješili se strašnog Gaddafija. Sada je tamo džihadistička zemlja čudesa. Džihadisti su po svuda. Kada bismo se riješili Assada, Sirija bi također postala džihadistička zemlja čudesa”. (Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku