hamburger-icon

Kliker.info

Ramiz Salkić o Dodikovoj posjeti Srebrenici : Prirodno je da traži osudu genocida koji se desio u njegovoj avliji, a ne u Armeniji !

Ramiz Salkić o Dodikovoj posjeti Srebrenici : Prirodno je da traži osudu genocida koji se desio u njegovoj avliji, a ne u Armeniji !

16 Aprila
19:56 2015

SalkicR321Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić ocijenio je za Fenu „licemjernim“ ponašanje predsjednika RS Milorada Dodika, da danas dođe u Potočare i Srebrenicu, a da ne osudi zločin koji je tamo počinjen na način kako ga osuđuje čitav svijet, a to je zločin genocida, u zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica.

U istom danu Dodik je, kazao je Salkić, uputio Narodnoj skupštini RS-a tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine.

– Neprimjereno je ponašati se na takav način i tražiti osudu zločina koji je počinjen tamo negdje, a u isto vrijeme ne podnijeti za sve ove godine, koliko Dodik obnaša vlast u bh. entitetu RS, deklaraciju Narodnoj skupštini RS o osudi genocida u Srebrenici, nazivajući to pravim imenonom kao što to čini čitav svijet – ukazao je Salkić.

Sve dok Dodik, kako je naveo, ne podnese Narodnoj skupštini RS deklaraciju o osudi genocida u Srebrenici nemoralno je da podnosi inicijativu o osudi bilo kakvog zločina i genocida, jer to Bošnjaci neće podržati.

Ukazao je da bi svako od nas prvo trebao da počisti svoje dvorište, odnosno osudi zločine u svom dvorištu, „a genocid u Srebrenici i ta općina je u dvorištu predsjednika RS-a, jer je Srebrenica u tom bh. entitetu“.

– Ne možete očekivati da vas neko smatra ozbiljnim i partnerom, ako nećete da uredite stanje u svom dvorištu, a to stanje je da još uvijek ni predsjednik RS-a ni Narodna skupština RS-a nisu osudili i usvojili dekleraciju o genocidu u Srebrenici – kazao je Salkić.

Nazvao je nemoralnim da predsjednik RS-a nikada nije ponudio dekleraciju o osudi genocida u Srebrenici, koja se nalazi u RS-u, a da traži osudu genocida “tamo negdje“.

Prirodno je, kaže Salkić za Fenu, da traži osudu genocida koji se desio u njegovoj avliji, “a koji su počinili pripadnici Vojske RS i policije entiteta čiji je on predsjednik i tek tada je primjereno da ga se podrži i u deklaraciji osude o geocidu nad Jermenima”.

Ukazao je i da Dodik traži osudu genocida na Jermenima, „a koristi svaku priliku da negira genocid koji se desio na terirotriji RS, za koji postoje međunarodne presude i vrlo često neprimjereno vrijeđa žrtve, veliča osuđene zatne zločince i s presuđenim ratnim zločincima ispija kafe čime ponižava žrtve“.

Dodik je danas položio vijenac stradalim Bošnjacima u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice.Također, on je danas uputio Narodnoj skupštini RS-a tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine.

(Kliker.info-Faktor )

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku