hamburger-icon

Kliker.info

Ramić uputio pismo Miloradu Dodiku : Neka ti je jasno da se sa ovom zemljom ne trguje!

Ramić uputio pismo Miloradu Dodiku : Neka ti je jasno da se sa ovom zemljom ne trguje!

19 Aprila
02:53 2021

Povodom anticivilizacijske marketinške kampanje za “mirno razdruzivanje”  Institut za istraživanje genocida Kanada  , uputio je otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku. Pismo koje prenosimo u cijelo0sti potpisao je direktor IGK dr. Emir Ramić.

“Ti koji pokušavaš na svaki način razoriti i narušiti organsku vezu bosanskog identiteta, ma gdje se on nalazi, i zemlje Bosne i Hercegovine radiš uzaludan posao. Bosna i Hercegovina ima svoje utemeljenje u stotinama godina svoje velike i casne historije. Bosna i Hercegovina je primarno država svih onih koji je doživljavaju kao svoju jedinu domovinu. Ti nisi među njima. Ti zapravo sebe ne legitimišeš sa Bosnom i Hercegovinom. Zato smo tražili i nastavičemo tražiti tvoj odlazak sa svih političkih funkcija. Ne zasluzuješ ti veliku i časnu državu Bosnu i Hercegovinu.

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to bosanski identitet. A ti taj identitet ne priznaješ, mrziš, ponižavaš, identitet koji je bio, jeste i ostaće ključna dimenzija zemlje Bosne i Hercegovine. Na tvoju kontinuiranu dehumanizaciju bosanskog identiteta i ponižavanje države Bosne i Hercegovine opasno je odgovoriti šutnjom i pasivnošću.

Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti. Jer sa bosanskom državom kao temeljnom vrijednosti evropske i svijetske identitetske baštine ne može se pogađati i trgovati. To mora biti jasno tebi i tvojim pristalicama, koji niste dostojni imena i časti zemlje Bosne i Hercegovine, i dostojni časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za zemlju Bosnu i Hercegovinu’, navosi se u pismu  Instituta za istraživanjue genocida Kanada.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTER
    FAJTER 21 Aprila, 10:03

    RAMIĆU KOJU TO SLAVNU ISTORIJU IMA BIH MAJKE TI.KAD I GDJE STE BILI DRŽAVA OSIM KAO DIO SRPSKIH ZEMALJA U SREDNJEM VIJEKU.TI RAZGULIO U KANADU I BRANIŠ BIH,I PRIJETIŠ MENI KOJI OVDJE ŽIVI VEĆ 4OO GODINA KOJI ZNA PORIJEKLO SKROZ DO DREKALOVIĆA U CRNOJ GORI,ALI SMO SE SELILI PO SRPSKIM ZEMLJAMA.VI STE PRIGRLILI AGARJANE I ZA NJIHOV INTERES KLALI I NABIJALI NA KOLJE SRBE I ČUDITE SE ŠTO STE POMALO I STRADALI .DA STE VI BILI U SRPSKOJ POZICIJI KAD SU TURCI ODLAZILI NI JEDNO SRPSKO UVO NEBI PREŽIVILO A VI STE PRETEKLI U NAJVEĆEM BROJU I PONOSAN SAM NA SRBE ŠTO JE TAKO BILO.RAMIĆU TI SIGURNO MISLIŠ NA “SLAVNU”HISTORIJU BOSNE KAD STE VI ŠTO STE PRETRČALI OKUPATORU U NJIHOVO IME ČINILI ZULUM NAD RAJOM ALI DRUŽE TO NIJE BILA VAŠA BOSNA VEĆ TURSKA IMPERIJA.NESTALO TURSKE ŠTA JE LOGIČNO:NESTAĆE I BIH JER JE NAKARADA A NE DRŽAVA.KOJI DUH ZAJEDNIŠTVA MAJKE TI.99% SRBA IZ REPUBLIKE SRPSKE NEĆE BIH A ISTO TOLIKO HRVATA,PA KAKO JE MISLITE SPASITI MAJKE TI.JOŠ PRIDE IMAMO SVOJE MATICE U KOMŠILUKU.MISLITE NEDA BAJDEN I TA VAŠA KANAĐANKA KOJA JE POTOMAK UKRAINSKOG BANDEROVCA.VARATE SE NEMA OD TOGA NIŠTA.DŽABA TI BOŠNJAKISTAN ALI REPUBLICI SRPSKOJ MOŽETE SAMO GLEDATI U LEĐA KAD BUDEMO ZAOKRUŽILI DRŽAVNOST.MI NEĆEMO NIKUDA IĆI JER JE OVO NAŠ GRUNT.
    NIJE OVDJE DODIK BITAN BITNO JE NAS MILIO I PO OSTALIH

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku