hamburger-icon

Kliker.info

Ramić pisao Scholzu: Kako Schmidt može dobiti podršku od njemačke vlade za odluke koje nije mogao provesti u Njemačkoj?

Ramić pisao Scholzu: Kako Schmidt može dobiti podršku od njemačke vlade za odluke koje nije mogao provesti u Njemačkoj?

14 Marta
14:25 2023

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) pisao je njemačkom kancelaru Olafu Scholzu zbog, kako navodi, podrške njemačke vlade visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu, za odluke koje nije mogao provesti u Njemačkoj.

Pismo IGK-a prenosimo u cijelosti:

– Obraćamo vam se jer smo zabrinuti zbog historijske amnezije u Evropi i strašnih posljedica koje ona može imati po kontinent. Gospodin Manuel Sarrazin, specijalni predstavnik za zemlje zapadnog Balkana u vašoj vladi, izjavio je u intervjuu za TV N1 da Christian Schmidt ima punu podršku njemačke vlade. Sarrazin je izrazio punu podršku postupcima gospodina Schmidta, iako je u istom intervjuu gospodin Sarrazin jasno rekao da se gospodin Schmidt u Njemačkoj nije mogao ponašati na isti način kao u Bosni i Hercegovini.

Ovom izjavom Sarrazin je razotkrio trenutnu politiku njemačke vlade. Diskriminatorna politika primjene različitih skupova zakona i pravila na različite narode. Ovo vraća užasne odjeke prošlosti, naime Nirnberške zakone. To također donosi strah od ponovnog genocida u Evropi. Uvod u holokaust bila je historijska amnezija i poricanje genocida.

Danas u Austriji, njen vodeći univerzitet je i sam uključen u poricanje genocida u Srebrenici. Univerzitet u Beču se nije distancirao od svog profesora koji javno negira genocid. Ovo ponašanje Univerziteta u Beču pokazuje isti zabrinjavajući obrazac primjene različitih pravila i zakona za različite narode kao što je sam gospodin Sarrazin javno priznao u pomenutom intervjuu. Ovakvo ponašanje se već materijalizuje u samoj Njemačkoj u rasističkom i islamofobičnom napadu na njemačku građansku organizaciju Pangea Netzwerk od strane Josipa Juratovića, poslanika njemačkog Bundestaga koji je Pangea Netzwerk označio kao bošnjačku organizaciju, relativizirao je genocid i okrivio žrtve bosanskog genocida za zloupotrebu njihove žrtve.

Moramo zapamtiti da je poricanje genocida završna faza genocida. Kontinuirana podrška Schmidtu značila bi podršku negiranju genocida i pretočila bi se u direktnu uključenost njemačke vlade u završnu fazu genocida u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo Vas i njemačku vladu da građane Bosne i Hercegovine počnete tretirati kao ravnopravna ljudska bića i da povučete svoju podršku Schmidtu, navodi se u pismu IGK-a.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku