hamburger-icon

Kliker.info

Radovan Karadžić tvrdi: Boris Tadić je uzeo 5.000.000$ za moju glavu!

Radovan Karadžić tvrdi: Boris Tadić je uzeo 5.000.000$ za moju glavu!

10 Aprila
04:27 2016

KaraTadic1Radovan Karadžić, bivši predsjednik RS koji je 24. marta u Hagu osuđen na 40 godina robije, tvrdi da je Boris Tadić sa najbližim saradnicima za njegovu glavu od Amerikanaca naplatio čak pet miliona dolara!

Karadžić je ubjeđen da je Tadić, sadašnji lider SDS i bivši predsjednik Srbije, zajedno sa svojim šefom kabineta pokojnim Miodragom Mikijem Rakićem, bivšom ministarkom pravde Snežanom Malović i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem skovao zavjeru kako bi naplatio pet miliona dolara!

Riječ je o ucjeni koju je raspisala američka vladina organizacija  (“Nagrada za pravdu”).  Amerikanci ovaj novac isplaćuju direktno osobi koja donese informaciju i omogući hapšenje bjegunca, a prema pravilima, “dobitnik” može sam da odluči kada će, u kojoj zemlji i u kojoj valuti preuzeti nagradu.

Snežana Malović

Poslije Karadžićevog hapšenja, zvanično nikada nije saopšteno da li su i kome milioni isplaćeni, dok je odgovor na ova pitanja već godinama nemoguće dobiti i od nadležnih državnih organa u Srbiji.

Šta je Karadžić ispričao na saslušanjima

* Na dan hapšenja, u petak 18. jula 2008, bio sam u stanu u Ulici Jurija Gagarina 267
* U 21 čas krenuo sam u Batajnicu na noćni fudbalski turnir “Milica Rakić”
* Autobus je iznenada stao, prišla su dvojica i uhvatila me, jedva sam stigao da se prekrstim
* Držali su me tri dana u ćeliji pod zemljom
* Nisam se krio u zemunicama i manastirima
* Sam sam iznajmljivao stanove, hranu sam kupovao noću u prodavnicama
* Bio sam veoma tih do ubistva Đinđića, a onda su stanovi postali sumnjivi i počeo sam da se pokazujem…

Finansijski dil

Advokat Svetozar Vujačić, koji je u vrijeme hapšenja zastupao Karadžića, kaže da način na koji je bivši predsjednik RS uhapšen direktno potvrđuje da je milionska ucjena isplaćena.

Iz Karadžićevog iskaza, koji ste vi u Informeru prvi put poslije osam godina objavili, proizilazi nekoliko pitanja. Prvo, ko je i na osnovu čega Radovana tri dana držao u tajnom pritvoru, bez rješenja sudije? To nije bilo hapšenje, već kidnapovanje! Zašto je Karadžiću uskraćeno pravo ali i obaveza da obavjesti nekoga da je priveden? Nije mu bilo dozvoljeno čak ni poruku da pošalje. Zašto? Očigledno je zamisao bila da niko ne sazna da je zatočen i da se dobije vrijeme za naplatu raspisane ucjene… – ističe Vujačić, dodajući da ovo upućuje na sasvim osnovanu sumnju da je neko uzeo milione:

Osnovano sumnjam da su tadašnji predsjednik države Boris Tadić, ministarka pravde Snežana Malović, šef Tadićevog kabineta Miodrag Miki Rakić i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević sve ovo izveli kako bi uzeli i podijelili nagradu od pet miliona dolara za Radovanovo hapšenje! Ne postoji drugačije objašnjenje zašto je Karadžić tri dana bio na tajnoj lokaciji, potpuno izolovan, zašto mu je sve što je imao oduzeto i nikad mu nije vraćeno, ali i činjenice da niko nije ni pokušao da mu utvrdi identitet… Dakle, od starta se znalo ko je on, samo se kupovalo vrijeme kako bi se finansijski dil obavio – tvrdi Vujačić.

Svetozar Vujačić

Boris Tadić i Snežana Malović se ovim povodom nisu oglašavali, dok je Tadićeva savjetnica Marina Komad odbila da bilo šta kaže.

Za razliku od njih, Vladimir Vukčević tvrdi za Informer da Karadžić i Vujačić ne govore istinu:

To je gnusna laž, kleveta i fantazija! Bio sam na čelu Akcionog tima za hapšenje haških optuženika i odgovorno tvrdim da niko nije uzeo ni dinar! Dobio sam jedino Sretenjski orden.

Čemu tolike laži?!

Ipak, i advokat Goran Petronijević, član Karadžićevog pravnog tima, ukazuje da postoji sumnja da je Karadžić bio nelegalno pritvoren zbog novca.

Vladimr Vukčević

Do danas nije utvrđeno ko je tačno dao nalog za Karadžićevu otmicu 18. jula 2008!? Činjenica je da je Radovan bio pritvoren tri dana prje objave hapšenja, da se oni koji su ga uhapsili nisu legitimisali na pravi način, a da se čak nisu ni trudili da utvrde njegov identitet… Nije mi jasno zašto i dalje lažu i ostaju pri zvaničnoj verziji da je Radovan uhapšen 21. jula!? – zaključuje Petronijević.

I Karla potvrdila: Za hapšenje
su mi javili u subotu, 19. jula…

U priči oko hapšenja Radovana Karadžića vrlo je simptomatično i to da je bivša haška tužiteljka Karla del Ponte indirektno potvrdila da je on priveden u petak 18. jula, a ne u ponedjeljak 21. jula, kako glasi zvanična verzija.
Naime, na pitanje da li se sjeća dana kad joj je saopšteno da je bivši predsjednik RS uhapšen, ona je doslovce odgovorila:
– Kako da ne. Bila je subota (19. jul, prim. aut.), i to je bio jedini dan kad sam najiskrenije žalila što nisam više u Hagu. A opet, imala sam osjećaj velikog zadovoljstva, zbog pravde i zbog žrtava…

(Kliker.nfo-Informer)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku