hamburger-icon

Kliker.info

Racije po Parizu: Ispitivani svjedoci, zaplijenjeno oružje, »mozak« napada u Belgiji

Racije po Parizu: Ispitivani svjedoci, zaplijenjeno oružje, »mozak« napada u Belgiji

16 Novembra
07:39 2015

racije21Francuska policija je tokom noći organizovala racije u pariskim predgrađima, a istraga o terorističkim napadima u Parizu nastavljena je i u Belgiji.Nekoliko policijskih operacija obavljeno je u noći između nedjelje i ponedeljka, najmanje jedan stan je pretražen u pariskom naselju Sen Deni, ali za sada nije jasno da li je iko uhapšen, odnosno da li su pronađeni nekakvi tragovi.

Takođe, policija je ispitivala svjedoke serije terorističkih napada kako bi došla do informacija, a centralni dio istrage usmjeren je na napad na stadion “Francuska“, u kom pukom srećom nije bilo stradalih, osim terorista koji su se raznijeli.Istraga je usmjerena i na pronalaženje potencijalnih terorističkih ćelija, pretraženo je naselje u Tuluzu u kom je živio Mohamed Merak, terorista odgovoran za napade 2012. godine.

Zaplijenjena je marihuana, a pronađeno je i oružje.Pojedine informacije su policiju navele i na istragu u Grenoblu, najmanje 15 objekata je pretraženo, ali su rezultati i dalje pod velom tajne.Do sada su identifikovana trojica bombaša samoubice, sedmorica su stradala, a intenzivno se traga za Salahom Abdeslamom, belgijskim državljaninom za koga se sumnja da je mozak operacije, a vjeruje se da je posle napada pobjegao u Belgiju.

Poslije Omara Ismaila Mostfeai, identifikovan je Brahim Abdeslam, jedan od braće Salaha, koji je aktivirao eksploziv u bulevaru Volter, a ime 20-godišnjeg samoubice koji je pokušao da uđe na stadion u Parizu nije objavljeno.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku