hamburger-icon

Kliker.info

“Quo vadis, Aida” : Jasmila Žbanić u Amsterdamu traži glumce za film o Srebrenici

“Quo vadis, Aida” : Jasmila Žbanić u Amsterdamu traži glumce za film o Srebrenici

13 Decembra
07:33 2018

Film o Srebrenici bh. rediteljice  Jasmile Žbanić , kako “Dnevni avaz” saznaje, nosi radni naziv “Quo vadis, Aida” (“Kuda ideš, Aida”) i  trebao bi se početi snimati na proljeće.

Da su pripreme u toku, svjedoči i fotografija koju je naša rediteljica objavila na svom profilu na Instagramu, a nastala je na kastingu glumaca.

 Pod velom tajne

– Kasting holandskih glumaca u Amsterdamu – napisala je Žbanić uz objavljenu fotografiju, a kandidate je predstavila agencija iz Holandije “Oi Mundo Casting Agency”.

Iako Žbanić ne odgovara na naše pozive i sve informacije se čuvaju u tajnosti, kako nam je kazao izvor blizak rediteljici, ostvarenje koje ona godinama priprema, podržale su Njemačka, Švicarska te Norveška.

– Kasting se održava za film koji Jasmila priprema za proljeće “Quo vadis, Aida”. Uglavnom, pripreme su uveliko počele, a još se čekaju neke informacije i odobrenja – pojašnjava naš izvor.

 Pozitivna odluka

Dodaje da se ovih dana u Amsterdamu biraju glumci koji će tumačiti uloge holandskih generala i vojnika.

– Radnja se dešava u Srebrenici u periodu rata, tačnije 1995. godine. Održan je i kasting za glumce sa područja naše regije, ali ekipa još nije do kraja kompletirana – govori izvor blizak ekipi koja radi na ovom velikom ostvarenju.

Prema našim saznanjima, projektirani budžet za film o Srebrenici iznosi skoro 4,5 miliona eura.

– Ovih dana se čeka i na odluku “Euro imagea”, koja bi trebala biti pozitivna, što bi značilo da su sredstva manje-više prikupljena – tvrdi naš izvor. 

 Ukaj, Lučev i Hasanović

S obzirom na to da je već završen prvi krug izbora glumaca sa područja Balkana, doznajemo da su neka od imena i poznata.

– Jedan od glumaca koji će glumiti u filmu je Alban Ukaj, a trebao bi da zaigra i Leon Lučev. Bilo je priče i o Edinu Hasanoviću, koji je porijeklom iz BiH, a radi i živi u Njemačkoj – navodi naš izvor.

 

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku