hamburger-icon

Kliker.info

Putinova demonstracija mišića : Pogledajte kako izgleda lansiranje najnaprednijeg ruskog raketnog sistema (Video)

Putinova demonstracija mišića : Pogledajte kako izgleda lansiranje najnaprednijeg ruskog raketnog sistema (Video)

10 Septembra
22:30 2014

bastion1Ruska Crnomorska flota uspješno je testirala svoj najnoviji obalni obrambeni sistem Bastion, kao dio vojnih vježbi za koje Moskva tvrdi da su unaprijed zakazane te da nemaju nikakve veze sa zajedničkim vojnim vježbama NATO-a i Ukrajine u Crnom moru.Ministarstvo obrane kazalo je da je u vježbama održanima u utorak u Sevastopolju sudjelovalo 15 ratnih brodova, više od desetak aviona i helikoptera, kao i obalni raketni sistemi.

Perjanica ruske demonstracije mišića je postsovjetska raketna platforma Bastion, ili kako je NATO naziva, SSC-5 ‘Stooge’, namijenjan za borbeno djelovanje protiv brodova neprijateljske mornarice.- Vojna vježba održana na poligonu u blizini Sevastopolja izvršena je uz najnapredniji raketni sustav Bastion. Meta, koja je simbolizirala neprijateljsku flotu, napadnuta je i od strane četiri lovca Su-24. Sve rakete su pogodile i uništile metu – stoji u saopšrtenju  ruskog ministarstva obrane.

Iako Moskva inzistira da su vojne vježbe bile unaprijed planirane, one dolaze svega jedan dan nakon kontroverznog incidenta na Crnom moru proteklog vikenda kad su ruski borbeni avioni u niskom letu pokazali mišiće i nadletjeli kanadski ratni brod HMCS Toronto i druga plovila koja su sudjelovala u zajedničkim vojnim vježbama nekolicine država članica NATO-a i Ukrajine pod nazivom ‘Morski povjetarac’.

– To se moglo očekivati. Dok god smo tamo, s nama će se igrati mačke i miša – rekao je tada neimenovani izvor.'Morski povjetarac’ redovito se održava već 15 godina, a i u prijašnjim je navratima znao izazivati negodovanje Moskve, s obzirom da su dijelovi vježbe bili organizirani na danas anektiranom Krimu, na kojem Rusi imaju stacioniranu svoju Crnomorsku flotu.Uz vojnu vježbu na Crnom moru, Rusi su danas također testirali i balistički projektil Bulava SLBM kojeg je lansirala zaronjena podmornica klase Borej locirana u Bijelom moru uz sjeverozapadnu obalu Rusije. Projektil je pogodio metu na Kamčatki udaljenoj 5000 kilometara. (Kliker.info-JL)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku