hamburger-icon

Kliker.info

Putin razgovarao sa Cameronom i Merkelovom: Uzdržite se od ishitrenih zaključaka

Putin razgovarao sa Cameronom i Merkelovom: Uzdržite se od ishitrenih zaključaka

21 Jula
03:09 2014
Putin1234U telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Davidom Cemronom ruski predsjednik Vladimir Putin istakao je da je veoma važno uzdržati se od ishitrenih zaključaka i politizovanih izjava sve dok ne bude okončana istraga o padu aviona Malaysia Airlinesa na istoku Ukrajine.”Putin je naglasio da je korijen tragedije u sukobu u Ukrajini, uključujući i regione, gdje se srušio avion. Ruska strana iskazala je spremnost da nastavi sa pružanjem pomoći u organizovanju i sprovođenju temeljne istrage Međunarodne organizacije za civilni vazdušni saobraćaj (ICAO) o svim okolnostima katastrofe”, navodi se u saopštenju iz Kremlja.U telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Davidom Cemronom ruski predsjednik Vladimir Putin istakao je da je veoma važno uzdržati se od ishitrenih zaključaka i politizovanih izjava sve dok ne bude okončana istraga o padu aviona Malaysia Airlinesa na istoku Ukrajine.

U saopštenju se ističe da je veoma bitno uzdržati se od ishitrenih procjena i politikantskih izjava.Telefonski razgovor između Putina i Camerona obavljen je na inicijativu britanske strane.Putin je izrazio saučešće Cameronu zbog smrti britanskih državljana koji su bili u oborenom avionu.Nešto ranije, Putin je telefonom razgovarao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja se saglasila da je veoma važno da sve strane u ukrajinskom sukobu treba da osiguraju neophodne uslove za organizaciju objektivne i nezavisne međunarodne istrage o padu aviona.Podsjetimo, britanski mediji su tokom dana objavili da Merkel, Cameron i francuski predsjednik Francois Hollande Putinu daju ultimatum do utorka da se međunarodnim istražiteljima omogući neometanu istragu o padu aviona ili će u suprotnom ekonomski napasti Rusiju.
Avion na liniji iz Amsterdama ka Kuala Lumpuru srušio se 17. jula pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade. Vjeruje se da je avion oboren nakon što je pogođen raketom “zemlja-vazduh”.Ostaci aviona pali su u oblasti Krasni Luč u regionu Luganjsk i Šahtjarsk u susjednom regionu Donjeck. (Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku