hamburger-icon

Kliker.info

Putin predosjeća opasnost : Spriječit ćemo “revolucije u boji” u Rusiji

Putin predosjeća opasnost : Spriječit ćemo “revolucije u boji” u Rusiji

21 Novembra
04:22 2014

Putinoil21Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da će Moskva spriječiti “revoluciju u boji” i ekstremizam, te upozorio na opasnost od ilegalne imigracije i “radikalnih” internetskih stranica koje okupljaju mlade.Rekao je to na sastanku svoga Vijeća sigurnosti na kojem se raspravljalo o borbi protiv ekstremizma, a Reuters ocjenjuje kako se iz njegovih riječi vidi da je zabrinut da bi se i u Rusiji mogao dogoditi narodni ustanak poput onih u bivšim sovjetskim republikama, a ukrajinski s kraja 2004. i početka 2005. nazvan je narančastom revolucijom.
“U modernu se svijetu ekstremizmom koriste kao geopolitičkim instrumentom, za preoblikovanje interesnih sfera. Vidimo do kakvih je tragičnih posljedica doveo val tzv. revolucija u boji”, rekao je.

Putin strahuje da bi neredi u Ukrajini mogli potaknuti prosvjede i u Rusiji, posebno u trenutku kad zapadne sankcije počinju djelovati, a gospodarstvo usporava. Rusija je već suočena sa stalnim islamističkim ustankom na sjevernome Kavkazu.Ukrajinski predsjednik Arsenij Jacenjuk rekao je u četvrtak da bi Europa i Sjedinjene Države morale pomoći Ukrajini da prisili Rusiju na pridržavanje mirovnoga sporazuma, a Kremlj je optužio da se Ukrajinom služi kao “igralištem”.

“Putinovi postupci prijetnja su svima, globalnom poretku, globalnom miru, izravna su prijetnja i članicama EU-a i NATO-a. Sprečavanje velikoga rata koji Rusija namjerno izaziva trebalo bi biti naš zajednički cilj”, rekao je na konferenciji za novinare. “Za Putina Ukrajina je tek igralište”, dodao je. (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku