hamburger-icon

Kliker.info

Putin pozvao europske Jevreje u Rusiju : “Mogu doći k nama. Napustili su Sovjetski Savez. Neka se vrate”

Putin pozvao europske Jevreje u Rusiju : “Mogu doći k nama. Napustili su Sovjetski Savez. Neka se vrate”

20 Januara
06:16 2016

putin_zidoviŽidovi koji se zbog antisemitizma osjećaju nesigurno u ostalim europskim zemljama mogu doći u Rusiju, izjavio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin.c, rekao je Putin čelniku Europskog židovskog kongresa Viatcheslavu Mosheu Kantoru na sastanku u Moskvi, prenosi Interfax.

Kantor, rođeni Moskovljanin, je kazao da će s Kongresom, na čijem je čelu skoro desetljeće, razgovarati o Putinovu prijedlogu.Prvi čovjek krovne židovske organizacije u Europi je Putinu potvrdio da je antisemitizam na kontinentu u usponu te da “Židovi bježe iz nekada prosperitetne Europe”.

Prema njegovim riječima, Židovi su suočeni s najgorim uvjetima u Europi od Drugog svjetskog rata.

Napadi na Židove

“Vidio sam izvještaje da se ljudi boje nositi jarmulku u javnosti. Pokušavaju sakriti svoju etničku pripadnost”, odgovori je Putin.Židovska zajednica u Marseilleu u utorak je, nakon nedavnog napada na židovskog učitelja, svojim članovima savjetovala da se suzdrže od nošenja jarmulke, tradicionalne kapice koju ortodoksni Židovi nose u javnosti, a ostali prilikom molitvi.

Na Židova s jarmulkom je mačetom nasrnuo 15-godišnji mladić, a francuski tužitelj Brice Robin je priopćio da sve ukazuje da se radi o namjernoj, antisemitskoj agresiji te da je učitelj bio napadnut zbog svog vjerskog izgleda. Mladić je kazao da je to učinio u ime Islamske države.Napadi muslimana na Židove zabilježeni su u Marseilleu i u novembru.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku