hamburger-icon

Kliker.info

Putin na trećem mjestu : Time proglasio “borce protiv ebole” osobom godine !

Putin na trećem mjestu : Time proglasio “borce protiv ebole” osobom godine !

11 Decembra
07:22 2014

Timeebola1Liječnici, bolničari i druge osobe koje se bore protiv epidemije ebole u zapadnoj Africi američki časopis Time je proglasio “osobom 2014.”.”Zbog neumornih čina odvažnosti i suosjećanja, zbog toga što su svijetu dali vremena da ojača svoju obranu, zbog izlaganja riziku, zbog svoje upornosti, žrtve i spašavanja života, borci protiv ebole su Timeova osoba godine u 2014.”, komentirala je u srijedu glavna urednica Nancy Gibbs na internetskoj stranci časopisa, obrazlažući svoj izbor.Time je 2013. za osobu godine izabrao papu Franju.

Časopis je odao priznanje “borcima protiv ebole” u cjelini, spomenuvši napose “posebne snage organizacije Liječnici bez granica, humanitarne radnike kršćanske dobrotvorne udruge Samaritan,s purse i mnoge druge diljem svijeta koji su se borili zajedno s mjesnim liječnicima i bolničarima, s djelatnicima hitne medicinske i pogrebne službe”.Po riječima Nancy Gibbs, vlade nisu bile prikladno opremljene kako bi odgovorile na tu krizu. “Ebola je rat i upozorenje. Međunarodni zdravstveni sustav ni izdaleka nije dovoljno snažan da bi nas zaštitio od neke zarazne bolesti”.

U trima zapadnoafričkim zemljama najpogođenijim hemoragijskom groznicom (Liberija, Sijera Leone i Gvineja) umrla je 6331 osoba od 17.800 zaraženih, navodi se u zadnjem izvješću Svjetske zdravstvene organizacije objavljenom 6. decembar.Zdravstveno osoblje, na prvoj crti u borbi s virusom, plaća osobito visoku cijenu, budući da je od 592 zaražena umrlo 340 radnika.

Američki časopis bira osobu godine od 1927. U 2012. je izabrao tek izabranog američkog predsjednika Baracka Obamu.Na drugom mjestu za 2014. su prosvjednici iz Fergusona, u Missouriju, koji od početka kolovoza prosvjeduju protiv ubojstva mladog crnca koje je počinio bijeli policajac i koje je ponovo potaknulo rasno pitanje diljem zemlje.Na trećem mjestu je ruski predsjednik Vladimir Putin koji si je, drži list, postavio zadaću obnove ruskog carstva. (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku