hamburger-icon

Kliker.info

Najbolji i u Puli: Emiru Hadžihafizbegoviću Zlatna arena za najbolju mušku ulogu

Najbolji i u Puli: Emiru Hadžihafizbegoviću Zlatna arena za najbolju mušku ulogu

25 Jula
16:12 2015

EmirHadz4Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović osvojio je Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu na 62. pulskom filmskom festivalu.Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem 62. pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu “Zvizdan” redatelja Dalibora Matanića, dok je publika glasanjem za hrvatski program prikazan u Areni, nagradu Zlatna vrata Pule,  dodijelila filmu “Bit ćemo prvaci svijeta” redatelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85, objavljeno je u subotu na završnoj konferenciji za novinare u pulskom Festivalskom centru.

Osim Velike Zlatne Arene, filmu “Zvizdan” pripalo je još pet Zlatnih Arena, i to za režiju Daliboru Mataniću, za najbolju glavnu  žensku ulogu Tihani Lazović, za najbolju sporednu žensku ulogu Nives Ivanković, za najbolju sporednu mušku ulogu Dadi Ćosiću te za  kostimografiju Ani Savić Gecan. Filmu “Zvizdan” pripala je i nagrada “Oktavijan” Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Filmu “Ti mene nosiš” rediteljice Ivone Juka pripale su tri Zlatne Arene i to za kameru Mariju Oljači, za muziku Tehou Teardu te za  vizualne efekte Zoranu Čuliću i Nebojšu Rogiću dok je nagradu “Breza” za najboljeg debitanta dodijeljena Heleni Beljan.Film “Takva su pravila” redatelja Ognjena Sviličića osvojio je tri Zlatne Arene i to za najbolju glavnu mušku ulogu Emiru Hadžihafizbegoviću te za scenografiju Ivanu Veljači.

Zlatna Arena za scenografiju dodijeljena je Josipu Mlakiću za film “Imena višnje” reditelja Branka Schmidta kojemu je pripala i Zlatna  Arena za montažu i to Vesni Lažeta i Hrvoju Mršiću. Zlatna Arena za specijalne efekte pripala je Branku Repalustu za film “Svinjari”  reditelja Ivana Livakovića dok je Zlatna Arena za oblikovanje zvuka pripala Martinu Semenčiću za film “Rakijaški dnevnik” redatelja Damira Čučića.

Zlatna Arena za najbolji film u hrvatskom programu manjinske  hrvatske koprodukcije pripala je filmu “Ničije dijete” reditelja Vuka  Ršumovića koji je osvojio i Zlatnu Arenu za režiju dok je Zlatna Arena za glumačko ostvarenje pripala Denisu Muriću za ulogu Pućeta u istom filmu.

U konkurenciji međunarodnog programa Zlatna Arena za najbolji dugometražni film pripala je filmu “Pored mene” reditelja Stevana Filipovića dok je međunarodni žiri posebno priznanje dodijelio filmu “Koza” reditelja Ivana Ostrochovskyja koji je ujedno dobio i diplomu za najbolji film u konkurenciji programa “Susjedi i prijatelji”.

U programu “Pulica” diplomu za najbolji dugometražni film pripala je filmu “Nevidljivi dječak” reditelja Gabrielea Salvatoresa, nagrada ocjenjivačkog suda studentskog programa pripala je filmu “Ljeto bez mjeseca” reditelja Stefana Ivančića dok je nagrada za najbolji kratki film u sklopu hrvatskog programa pripala filmu “Malo više kiše” reditelja Marka Dugonjića.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku