hamburger-icon

Kliker.info

Pudarić optužio čelnike SDP-a da su krivotvorili podršku Nikšiću: “Već godinama me niko ne zove pa nisam ni potpisala za bilo koga, pogotovo ne za Nikšića”

Pudarić optužio čelnike SDP-a da su krivotvorili podršku Nikšiću: “Već godinama me niko ne zove pa nisam ni potpisala za bilo koga, pogotovo ne za Nikšića”

24 Aprila
16:38 2019

Svi potpisi mojih sagovornika su falsificirani, samo što oni nisu dali da im imena spominjem, pa se toga i držim – napisao je Pudarić danas na svom Facebook profilu. 

Jučer smo na sastanku u prostorijama SDP BiH Nermin, Edin i ja i zvanično potvrđeni kao kandidati za Predsjednika SDP BiH. Tom smo prilikom dobili i materijale koji se odnose na izborni proces, kao i popis broja potpisa podrške za kandidature prikupljenih po općinskim organizacijama. Puno toga se iz ovog popisa može zaključiti, ali o tome drugom prilikom.

Edin je zapazio jednu začudnu stvar – u općinskoj organizaciji Stari Grad Sarajevo Nermin Nikšić je dobio tačno 500 potpisa podrške, Mladen Ćavar 0, Edin Delić 0 i Svetozar Pudarić 1. Zatražio je uvid u liste i dobio ih.

Uzeo sam da i ja bacim pogled, onako na brzinu. U oči mi je upalo jedno ime: LIDIJA LIMOV-MILENKOVIĆ, Tomina kćer.

Nazvao sam je odmah, pred Mirom Grgić, predsjednicom CIK i Edinom Delićem i pitao je da li je dala taj potpis podrške za Nermina Nikšića,

Bila je zapanjena i rekla da već godinama nije ni pozivana niti je išla u OO SDP Stari Grad Sarajevo, pa nije ni pomišljala da ode i potpiše za bilo koga; pogotovo ne za Nikšića – tako je doslovno rekla.

Na pitanje smijem li to javno objaviti – odgovorila je: “Svakako! Ne želim imati nikakve veze sa tim!” Nije ona jedina koju sam nazvao sa tog starogradskog spiska. Svi potpisi mojih sugovornika su falsificirani, samo što oni nisu dali da im imena spominjem, pa se toga i držim.

Ja svoju riječ držim.

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - PRIJEDLOGPP
    puka 59 - PRIJEDLOGPP 25 Aprila, 23:30

    VETERANI 317 SBBR GORNJEG VAKUFA – USKOPLJA SUGERIŠU BUGOJANKI GRGIĆ DA AKO ŽELE VRATITI VJERU U POLJULJANI SDPBIH NEKA KANDIDUJU NA SAMOM KONGRESU dr BEČIREVIĆA . POZDRAV DOMOVINI DO POVRATKA NA ŠIROKI KOLOSJEK .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku