hamburger-icon

Kliker.info

“Prvi mart”: Svaki nevažeći glas je glas za ostanak SNSD-a

“Prvi mart”: Svaki nevažeći glas je glas za ostanak SNSD-a

30 Septembra
18:34 2014

prvimart12Koalicija “Prvi mart” poziva povratnike, izbjegla i raseljena lica s područja entiteta Republika Srpska, da unatoč činjenici da se suočavaju s diskriminacijom, zbog činjenice da se za člana Predsjedništva BiH iz RS-a mogu kandidirati samo građani srpske etničke pripadnosti, glasaju za kandidate za ovo tijelo.

– Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je veza između pojedinca i države BiH na svakom njenom koraku, te je dužnost njegovih članova da štite interese svih građana, a ne samo one etničke skupine iz koje dolaze. Smatramo da svaki propušteni nepopunjeni glasački listić, svaki nevažeći glas, svaki glas koji ostane kod kuće, biće glas za ostanak na vlasti SNSD-a, te nastavak diskriminacije, kršenja ljudskih prava i tiranije u ovom bh entitetu.

Pozivamo lokalne lidere povratnika da ne pozivaju na glasanje za Željku Cvijanović, budući da je ona lično tražila zabranu rada “Prvog marta”, te nas niko ne može uvjeriti da će se u naredne četiri godine odnos SNSD-a prema povratnicima promijeniti – kaže se u saopštenju  Koalicije “Prvi mart”.  (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku