hamburger-icon

Kliker.info

Prvi mart o odluci Ustavnog suda BiH : Politika SNSD-a je neprijateljska prema svim obespravljenim u ovoj zemlji

Prvi mart o odluci Ustavnog suda BiH : Politika SNSD-a je neprijateljska prema svim obespravljenim u ovoj zemlji

04 Jula
18:01 2014

emirsulj44Koalicija organizacija civilnog društva Prvi mart smatra da je poništenje Odluke o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji entiteta Republika Srpska od strane Ustavnog suda BiH bilo i očekivano, imajući u vidu nadležnosti države u pogledu reguliranja pitanja prebivališta i garantirane slobode kretanja građana i građanki Bosne i Hercegovine.S druge strane, odluka o ukidanju u cjelosti Zakon ao pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u entitetu Republika Srpska i Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, predstavlja ništa drugo do pokušaj balansiranja, kako bi ‘obje strane’ izašle jednako nezadovoljne današnjim zasjedanjem Ustavnog suda BiH.

Prvi mart  će u saradnji sa Vladom Federacije BiH nastaviti raditi na zagovaranju rješenja kojim će se zaštiti prava povratnika, a poruka napada na zakon koji nije štetio RS-u, štaviše olakšavao je preopterećni budžet ovog entiteta, predstavlja jasnu poruku da su zastupnici SNSD-a spremni otvoreno neprijateljski djelovati protiv bošnjačke i hrvatske zajednice u ovom bh. entitetu.
Imajući u vidu da iza odluke o provjerama, čije štetne posljedice niko  neće ukloniti, ali i iza napada na zakon koji štitio prava povratnika, stoji vrh SNSD-a, poručujemo im da poslije oktobarskih izbora se niko od stranaka iz Federacije neće ni usuditi da pregovara o podjeli fotelja sa ovom političkom strankom. Također, poručujemo im da će u entitetu RS biti dovoljno glasova za rušenje samovlade SNSD-a, te da će doći vrijeme za drugačiju politiku u Bosni i Hercegovini,navodi se u saopštenju Koalicije Prvi mart. (Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S druge strane, odluka o ukidanju u cjelosti Zakon ao pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u entitetu Republika Srpska i Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, predstavlja ništa drugo do pokušaj balansiranja, kako bi ‘obje strane’ izašle jednako nezadovoljne današnjim zasjedanjem Ustavnog suda BiH.

Prvi mart će u saradnji sa Vladom Federacije BiH nastaviti raditi na zagovaranju rješenja kojim će se zaštiti prava povratnika, a poruka napada na zakon koji nije štetio RS-u, štaviše olakšavao je preopterećni budžet ovog entiteta, predstavlja jasnu poruku da su zastupnici SNSD-a spremni otvoreno neprijateljski djelovati protiv bošnjačke i hrvatske zajednice u ovom bh. entitetu.

Imajući u vidu da iza odluke o provjerama, čije štetne posljedice niko neće ukloniti, ali i iza napada na zakon koji štitio prava povratnika, stoji vrh SNSD-a, poručujemo im da poslije oktobarskih izbora se niko od stranaka iz Federacije neće ni usuditi da pregovara o podjeli fotelja sa ovom političkom strankom. Također, poručujemo im da će u entitetu RS biti dovoljno glasova za rušenje samovlade SNSD-a, te da će doći vrijeme za drugačiju politiku u Bosni i Hercegovini.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku