hamburger-icon

Kliker.info

Prva predsjednička debata : Hillary Clinton natjerala Trumpa da se brani i poentirala (Video)

Prva predsjednička debata : Hillary Clinton natjerala Trumpa da se brani i poentirala (Video)

27 Septembra
07:23 2016

debataDemokratska  predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton i republikanski kandidat Donald Trump noćas su se suočili u prvoj predsjedničkoj debati koja jue unaprijed proglašena odlučujućim momentom u završnici  nadmetanja koje je već proglašeno najvažnijim u modernoj američkoj istoriji.

Kandidati su u debati progovorili o svojim predsjedničkim kvalitetama, o porezima, o rasnim tenzijama, o Baracku Obami, o nacionalnoj sigurnosti, o domaćem terorizmu i o nuklearnom naoružanju, a nakon poprilično uzbudljivih  90 minuta, većina udarnih američkih medija se uzdržao od uobičajenog proglašenja pobjednika  predsjedničke debate.

CNN  je međutim, relativno brzo,  ubjedljivim pobjednikom proglasio Hillary Clinton, koja je prema pomenutoj procjeni  to zaslužila zbog činjenice da je tokom 90 minuta prisilila Trumpa da se konstantno brani.  Tako je zaista i bilo čemu su vjerovatno doprinjele sugestije iz Trumpovog štaba i procjene analitičara koji su tvrdilu da će Trum imati lakši zadatak  pod uslovom da ostane miran i nebombastičan.

On je takav i bio i izgubio. Hoće li ga to previše koštati  vidjet ćemo vrlo skoro. Naredna predsjednička debata je 9. oktobra.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku