hamburger-icon

Kliker.info

Prva nezavisna stranka : Hadžibajrić sa Svetlanom Cenić i nezavisnim načelnicima osniva novu stranku

Prva nezavisna stranka : Hadžibajrić sa Svetlanom Cenić i nezavisnim načelnicima osniva novu stranku

29 Avgusta
04:56 2017

Još jedna u nizu političkih stranaka u BiH bit će osnovana 30. septembra, saznaje Klix.ba, a čovjek koji stoji iza te ideje je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.

Hadžibajrić okuplja novi tim ljudi s kojima planira kroz novu političku stranku nastaviti političko djelovanje. Kako saznajemo njegovom političkom pokretu pridružit će se i politička i ekonomska analitičarka Svetlana Cenić.

Nova stranka pod bh. političkim nebom izrodila se iz ideje nezavisnih načelnika i gradonačelnika, a nezvanično Hadžibajrićevom projektu podršku bi trebali dati i svi nezavisni načelnici i gradonačelnici, izuzev Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, koji se pridružio političkom pokretu Senada Šepića.

Nova stranka trebala bi nositi naziv Prva nezavisna bosanskohercegovačka stranka.

Hadžibajrić se prvobitno, s drugim nezavisnim načelnicima iz BiH dovodio u vezu s političkim projektom kojeg je pokrenuo Senad Šepić, ali je očito došlo do podjele pa je sa Šepićem od svih nezavisnih načelnik ostao samo Fuad Kasumović iz Zenice. Također, načelnik Kalesije Sead Džafić, koji je također podržavao projekt nezavisnih načelnika nezvanično bi se trebao vratiti u SDA.

Hadžibajrić je u kratkom razgovoru za N1 ispričao da ideja postoji, ali o imenima je još uvijek prerano govoriti.

”Skupština je planirana da se održi 30. septembra, ali vjerujte mi da nemam nijedno ime. Tek kad se vratim s odmora dogovarat ćemo neke stvari. Nemamo imena još”, kazao nam je Hadžibajrić u telefonskom razgovoru ocijenivši ”lupetanjem” svako spominjanje imena.

U međuvremenu se na svom Twitter profilu oglasila i Svetlana Cenić koja je uz podsmijeh demantovala bilo kakvu vezu s novim političkim projektima.

Ekonomsku analitičarku mediji su i ranije dovodili u vezu sa političkim angažmanom, ali sve se dosad završavalo samo na nagađanjima. Tako će, kako je kazala, ostati i sada.

”I opet su me ugurali u neku stranku, kao osnivamo, a ja pojma nemam”, napisala je Cenić, na svom Facebook profilu .

Hadžibajrić je poznat kao veliki kritičar politike koju provode dominantno bošnjačke političke stranke SDA i SBB čiji je nekada bio član.Podsjećamo, da će u septembru svoju osnivačku skupštinu imati i novoformirani Pokret za Evropu kojeg predvodi Senad Šepić.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku