hamburger-icon

Kliker.info

Protest Građanskog saveza : HDZ želi zabraniti prenošenje izjava kadrova GS-a

Protest Građanskog saveza : HDZ želi zabraniti prenošenje izjava kadrova GS-a

21 Aprila
16:29 2018

Građanski savez (GS) oštro osuđuje pokušaj medijske blokade GS-a od strane HDZ-ovih privatnih portala, koji su našli za nedopustivo da BHRT prenese izjavu predsjednika Građanskog saveza Nihada Čolpe.

Sklandalozno je, smatraju u Građanskom savezu, da medijske i političke strukture okupljene oko HDZ-a više od dvadeset godina u kontinuitetu pozivaju na kršenje zakona, odnosno da pozivaju građane hrvatske nacionalnosti da ne plaćaju pretplatu, a da pri tome pokušavaju ovladati javnim servisom, te shodno tome zabranjivati prenošenje izjava bilo kojeg političkog subjekta, a u ovom konkretnom slučaju izjava predsjednika GS-a.

Građanski savez poziva novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini da se suprotstave brutalnom pokušaju cenzure, ali i Upravni odbor BHRT-a da se očituje o naredbama koje putem HDZ-ovih privatnih portala se upućuju na njihovu adresu.

“Nama u GS-u, ali i građanima Bosne i Hercegovine jasno je da takvi oblici medijske cenzure mogu postojati u Rusiji koja je strateški partner HDZ-a, ali još uvijek na svu sreću ne mogu postojati u Bosni i Hercegovini. Stoga osuđujemo pokušaj HDZ-ove putinizacije javnog servisa”, saopćeno je iz Građanskog saveza.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku