hamburger-icon

Kliker.info

Protest građana na Ilidži : ‘Ubistvima se mora stati ukraj’

Protest građana na Ilidži : ‘Ubistvima se mora stati ukraj’

18 Novembra
15:57 2020

U Maloj aleji na Ilidži u toku je mirni protest građana zbog ubistva J.B. (36) iz Hadžića koje se sinoć dogodilo u ilidžanskom naselju Otes.

Okupljeni građani kažu kako je ovo posljednji alarm vlastima u BiH. Zahtijevaju hitnu reakciju nadležnih, prije svega Ministarstva sigurnosti BiH, policije i ostalih državnih institucija u čijoj je nadležnosti migrantska kriza.

“Ubistvima se mora stati ukraj”, ogorčeni su građani, koji kažu da su izašli na ulice kako bi nadležnima poručili da se ne osjećaju sigurno. Traže da se problem migranata riješi u roku od 24 sata, te naglašavaju kako se ne smije dozvoliti da dođe do toga da ljudi pravdu uzmu u svoje ruke.

Među brojnim Sarajlijama, protestu se pridružio i otac ubijenog Dženana Memića, Muriz, koji pravdu za svog sina traži pune četiri godine.

– Krajnje je vrijeme da se ovome stane ukraj. Mi sada moramo naučiti živjeti s koronavirusom, ali ne smijemo dozvoliti da se dešavaju ubistva – poručio je Memić.

O sinoćnjem tragičnom slučaju u Otesu oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS.

“Dana 17.11.2020. godine u 22.25 sati obaviještena je Peta PU da je u ulici Barska, općina Ilidža, došlo do međusobne tuče između više lica. Na licu mjesta zatečeno je beživotno tijelo lica J.B., rođen 1984. godine, nastanjen u Hadžićima, a od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS konstatovana je smrt istog.

Također je licima H.Dž. i T.Dž. iz Sarajeva ukazana ljekarska pomoć, nakon čega su prevezeni u UKC u Sarajevu, gdje su na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržani na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Tužilaštva KS, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se obaviti obdukcija.

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, poduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela ubistvo i teška tjelesna ozljeda, identifikacije i pronalaska izvršilaca”, navedeno je u saopštenju MUP-a KS.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku