hamburger-icon

Kliker.info

Pronađeno 78 kilograma marihuane pripremljene za prodaju

Pronađeno 78 kilograma marihuane pripremljene za prodaju

14 Septembra
07:06 2006

U pitanju je 78 kilograma i 200 grama marihuane, koja je bila pripremljena za transport i distribuciju, istakao je načelnik CJB Trebinje Goran Zubac. Prema njegovim riječima, marihuana je u Dolu sađena na parceli od oko 500 metara kvadratnih i okružena trakom kojom se obilježavaju minska polja, čime su se počinioci ovog krivičnog djela pokušali zaštititi od neželjenih posjetilaca.
Na parceli je pronađena i automatska puška s punim šaržerom od 30 metaka.
– Aktivnosti radi otkrivanja ilegalnih parcela s indijskom konopljom su permanentne, a svakodnevno primamao informacije s terena gdje se koriste i helikopteri. Uz potpunu koordinaciju rada s MUP-om RS ostvarujemo ove rezultate – istakao je Zubac. Uporedo s oduzimanjem ove marihuane, trebinjska policija prikuplja i informacije oosobama za koje se sumnja da proizvode i prodaju drogu. Zubac je istakao da je o povezanosti uzgajivača i osoba koje rasturaju narkotike u ovom momentu suviše rano govoriti, ali da policija vlada situacijom.
Vrijednost pronađene marihuane, da je dospjela na tržište, bila bi oko pola miliona maraka, a kako kaže i sam načelnik, u pitanju je sedma po redu otkrivena plantaža marihuane na prostoru istočne Hercegovine u posljednjih nekoliko mjeseci. Samo na širem području sela Do pronađena su još tri zasada ove opojne biljke.

(Dnevni vaza)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku