hamburger-icon

Kliker.info

Pronađena bista Džemala Bijedića!

Pronađena bista Džemala Bijedića!

15 Novembra
22:33 2006

Dan nakon što je prijavljen njena krađa ispred Rektorata Univerziteta «Džemal Bijedić»  u Mostaru, pripadnici Policijske uprave Mostar uspjeli su  ujutros pronaći bistu nekadašnjeg predsjednika Saveznog izvršnog vijeća  SR Jugoslavije Džemala Bijedića, saznaje «Kliker.info» u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona. Portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak izjavio je je policija dobila informacije da je bista Džemala Bijedića zakopana na brdu Fortica iznad Mostara. Tragom ovog operativnog saznanja policajci  su otišli na lice mjesta gdje su uspjeli pronaći i otkopati bistu, nakon čega je prevezena u prostorije Policijske uprave Mostar. Nad bistom je izvršena kriminalistička obrada s ciljem uzimanja kradljivaca koji su je odnijeli.   – Imamo korisne indicije o tome  koje osobe su  sudjelovale u nečasnom činu, te koji su automobil koristili. Trenutno radimo na njihovoj identifikaciji – rekao je Bošnjak  u ovu akciju uključen veći broj službenika policije. U policiji tvrde da je motiv krađe biste bio «komercijalni» i da su je sakupljači sekundarnih sirovina uskoro trebali istopiti.

 

Bošnjak je dodao  da će MUP HNK vratiti biste Univerzitetu «Džemal Bijedić», nakon čega će ona biti vraćena na postament ispred Rektorata.

 

Podsjetimo, Bista Džemala Bijedića ispred Rektorata vraćena je 18. januara ove godine, a nakon što je jednom već bila ukradena.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku