hamburger-icon

Kliker.info

Profesor Hadžidedić upozorava : Dodik se igra sa opstankom vlastitog entiteta (VIDEO)

Profesor Hadžidedić upozorava : Dodik se igra sa opstankom vlastitog entiteta (VIDEO)

05 Novembra
21:43 2019

Zlatko Hadžidedić, profesor na Sarajevskoj školi za nauku i tehnologiju, kaže kako je Valentin Inzko kriv za blokadu rada državnih institucija BiH.

Takođe smatra da se zahtjev Milorada Dodika da se ukine instucija Visokog predstavnika ni u kom slučaju ne može desiti bez ukidanja Dejtonskog sporazuma.

“Ukoliko se traži ukidanje toga, automatski se traži ukidanje Dejtonskog sporazuma. A ako do toga dođe, onda se vraća prethodni ustav – Ustav republike Bosne i Hercegovine. Prema tome, Dodik se igra opstankom vlastitog entiteta i vlastitim opstankom na vlasti kada priča o takvim stvarima, ” zaključuje Hadžidedić.

(Kliker.info-Aljazeera)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTER
    FAJTER 06 Novembra, 00:54

    KO KAŽE DA ĆE SE VRATITI USTAV BIH VAJNI PROFESORE.PA KOD NAS SRBA I KOD HRVATA NIJE VAŽIO NI JEDNE SEKUNDE OD KAD JE BIH BILA KAO PRIZNATA 1992-e.TO SE MOŽE VRATITI KOB VAS U VAŠOJ FILDŽAN DRŽAVI. KAKO TO ZAMIŠLJAŠ DA ĆEMO MI SRBI SAMO SLEGNUTI RAMENIMA I PRIHVATITI BIH USTAV,E PA NEĆE MOĆI KAO ŠTO NIJE MOGLO NI 92-e KAD SU VAŠI ZAŠTITNICI SAD BILI NA VRHUNCU A KAMO LI SAD. POGLEDAJTE KURDE KOJI SU ZA NJIHOV RAČUN POLOŽILI DESETINE HILJADA ŽIVOTA I ONI IH OSTAVILI KO GOVNO NA CJEDILU,PA IH POSLALI ERDOANU POD MAČ BATO.NEMOJTE SE ZANOSITI,NEGO RAZMISLITE ZAŠTO SU I VAŠI TURCI OTIŠLI U SAVEZ SA RUSIMA I KUPILI RUSKE RAKETNE SISTEME,A SAD ĆE I AVIONE.VI IZ SARAJEVA PRIČATE STALNO TU PREIČU A ZNATE DA OD TOGA NEMA NIŠTA,JER SU VAŠI SAVEZNICI ORONULI I TO ŽESTOKO A NAŠI PUCAJU OD SNAGE I SAMOPOUZDANJA.DOKAZ VAM JE S400 U SRBIJI I DŽABA NATO OKRUŽENJE KAD RUSIJA ODLUČI POMOĆI ONDA NEVRIJEDI NATO OKRUŽENJE.UPRAVO ZATO ĆEMO DA SE ODVOJIMO OD VAS I VI ONDA RADITE ŠTA HOČETE U VAŠEM BOŠNJAKISTANU I VRATITE TAJ USTAV REPUBLIKE BIH KO VAM BRANI ALI NA TERITORIJI KOJI JE VAŠ ALI U REPUBLICI SRPSKOJ JOK MORE,JER MI SVOJ IMAMO.AJ ZDRAVO SARAJEVSKA ČARŠIJO I SRETAN VAM POVRATAK USTAVA R BIH.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku