hamburger-icon

Kliker.info

Profesor David Pettigrew pozvao Schmidta da iskoristi bonske ovlasti: Proglasite “Bijelu kuću” i zemljište u Omarskoj zaštićenim spomenikom

Profesor David Pettigrew pozvao Schmidta da iskoristi bonske ovlasti: Proglasite “Bijelu kuću” i zemljište u Omarskoj zaštićenim spomenikom

06 Augusta
16:27 2022

Profesor David Pettigrew iz Sjedinjenih Američkih Država izjavio je da je važno da nadležni organi u Bosni i Hercegovini počnu procesuirati one koji i dalje negiraju genocid i druge ratne zločine, te uspostave zaštićena nacionalna spomen-područja na mjestima gdje su počinjena sva zvjerstva.

On je to kazao danas na obilježavanju 30. godišnjice početka raspuštanja logora Omarska.

– Takvo spomen-obilježje mora biti uspostavljeno i ovdje u Omarskoj. Do sada je spomen-obilježje bilo zabranjeno, a pristup je bio strogo ograničen. Ta zabrana spomen-obilježja ovdje u Omarskoj je diskriminatorna – kazao je Pettigrew.

On je naveo kako je u pripremi rezolucija za Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija (UN) kojom se traži usvajanje rezolocije o uspostavljanju spomen-obilježja i muzeja na mjestima bivših koncentracionih logora.

Pozvao je Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH, da iskoristi svoje bonske ovlasti te da proglasi “Bijelu kuću” i okolno zemljište u Omarskoj zaštićenim nacionalnim spomen-obilježjem.

(Kliker.info-BIRN)

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku