hamburger-icon

Kliker.info

Prof.dr. Senadin Lavić : Pokušaj da se od Bošnjaka napravi meta nije slučajan

Prof.dr. Senadin Lavić : Pokušaj da se od Bošnjaka napravi meta nije slučajan

16 Marta
23:40 2015

senadin-lavic2Neprihvatljivo je da se od bosansko-bošnjačkog naroda pravi meta – iza ovoga poduhvata se krije antibosanski rukopis i poruka. Stari evropski narod koji je bio žrtva agresije i genocida na kraju dvadesetog stoljeća, nažalost, postao je vojna meta u nečijem projektu.

Piše : Prof. dr. Senadin Lavić

Još nisu otkrivene i otkopane sve masovne grobnice širom Bosne i Hercegovine u koje je bačeno desetine hiljada bošnjačkih civila, a ponovo je pokrenut veliki antibošnjački scenarij ponižavanja i dehumaniziranja. Taj scenarij smo vidjeli početkom 1992. godine i znamo kako je završio.

Koja je to umobolna glava smislila da Bosanac predstavlja metu na kojoj će vježbati britanski vojnici. Da li to znači da je Bosanac meta koja izaziva mržnju kod britanskih vojnika i podiže njihov borbeni moral? Ko je na taj način osmislio sliku o Bosancima? Kako se osjećaju kanadski Bošnjaci koji su uglavnom bili žrtve ratnih tortura i progona tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine, a sada se ponovo prave nove rane koje bude bolna sjećanja.

Bosanac više ne može biti meta. Pokušaj da se od bosanskih Bošnjaka napravi meta, otpadnička grupa, heretička grupacija nije slučajan. On potvrđuje da iza stoje antibosanske snage s njihovim lobijem u inostranstvu. Zato kanadski Bošnjaci moraju iskoristiti sva legalna sredstva kanadskog pravnog sistema i zahtijevati da se ova sramna targetizacija Bosne i Hercegovine i Bosanaca obustavi, da se napokon bosansko dostojanstvo iskaže kao jasan stava da nikome više nećemo dopustiti da se prema Bosni i Bošnjacima odnosi rasistički, s mržnjom i primitivnom neodgovornošću.

Nikada ne smijemo zaboraviti da je nad Bošnjacima izvršen genocid i da rezultat tog genocida pod imenom „entitet rs“ i danas postoji na tlu Bosne i Hercegovine. Ne smijemo se priviknuti da genocidom određuju našu budućnost!

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku