hamburger-icon

Kliker.info

Prof.dr. Ivo Banac: Vučić neće potpisati sporazum s Kosovom

Prof.dr. Ivo Banac: Vučić neće potpisati sporazum s Kosovom

12 Augusta
16:05 2019

Ivo Banac, hrvatski historičar, pisac i profesor na američkom univerzitetu Yale ocjenjuje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće potpisati pravno obavezujući sporazum s Kosovom, a kao razlog navodi interese Rusije na Balkanu i to što Evropska unija Beogradu, kako kaže, nema šta ponuditi zauzvrat.

Banac u intervjuu za podgoričku Pobjedu kaže da bi potpisivanje tog sporazuma predstavljalo raskid s ukupnom Vučićevom politikom i poremećaj ruskih prioriteta na Balkanu.

“Ne vidim šta Zapad može ponuditi zauzvrat, osim ubrzavanja članstva u EU, što opet možda nije obavezno za sve države članice”, ističe Banac.

‘Putinov čovjek’

On kaže da predsjednik Srbije “nije požurio” da komentira mišljenje Nenada Popovića, kojeg naziva “Putinovim čovjekom” u Vladi Srbije, da je Briselski sporazum mrtav i da je Srbija završila evropske integracije.

“To je bila ruska poruka. Moskva je protiv sporazuma, jer rješavanje sukoba između Srbije i Kosova znači poraz ruske politike i utjecaja na Balkanu”, rekao je Banac.

Ipak, kaže, “nikad ne reci nikad“.

Podijeli

2 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 12 Augusta, 21:57

  E MOJ KUKAVI IVO TEŠKO JE BITI IVO BANAC. TI SI 2014-e TVRDIO DA ĆE SE RUSIJA RASPASTI,JA SAM TE SLUŠAO. TO POKAZUJE DA TI NISI NI P OD PROFESORA NEGO JEDNA SRBO-RUSO MRZITELJSKA DRTINA.PITAM JA TEBE ŠTA SE MI SRBI IMAMO DOGOVARATI SA NACIONALNOM MANJINOM I DOĐOŠIMA NA SRPSKU MILENIJUMSKU ZEMLJU,KČSOVO I METOHIJU.SRBI SU U HRVATSKOJ PO USTAVU IZ 1974-eBILI KONSTITUTIVNI NAROD TO JEST IMALI SU SVA PRAVA DO U ZAREZ SA VAMA HRVATIMA,JER SU VAS IZVUKLI IZ MAĐARSKO-AUSTRIJSKOG JARMA U KOJEM STE BILI 1000 GODINA BEZ IKAKVE ŠANSE U NAREDNIH 1000 GODINA I ONDA VAM SRBI DADNU DRŽAVU A VI IM VRATITE GENOCIDOM(JASENOVAC,JADOVNO PAG DONJA GRADINA,JAME PO HERCEGOVINI I DINARI ITD….) I NEPLATITE NIŠTA ZA TO VEĆ NAS 1990-E IZBACITE IZ USTAVA A 1995-E IZ DRŽAVE I TO JE ZA VAS NORMALNO A OVAMO BI I ŠIPTARIMA DRŽAVU. SLUŠAJ NEZNALICE I SRBOMRZITELJU BANJAC JER SI TI POKATOLIČENI SRBIN PA ZATO KAO I SVAKI KONVERTIT MRZIŠ PRETKE NAJVIŠE ŠIPTARI IDU PREKO PROKLETIJA A SA VAMA SE RAVNAMO MALO KASNIJE I IMA DA NAM VI NAJVIŠE PLATITE A TO ĆEMO URADITI SA RUSIMA NARAVNO JER VAM ONI NISU ZABORAVILI CRNE LEGIJE POD LENJINGRADOM I STALJINGRADOM.RUSI NEZABORAVLJAJU.BIJEDO JEDNA,FUJ. MORAŠ SHVATITI DA RUSKA IMPERIJA TRAJE VEĆ 1000 GODINA A I MI SRBI ZAJEDNO SA NJIMA .

  Odgovori
 2. Ercov
  Ercov 10 Aprila, 11:42

  Cek, to onaj Banac, potomak cuvenih Srba katolika iz Dubrovnika Ive i Pere Banca od Popovica iz Konavla… Ahahaha

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku