hamburger-icon

Kliker.info

Prof.dr. Asim Mujkić : SDA nema razloga za slavlje, a poraz takozvanih lijevih stranaka je za njih, da citiram Erdogana, ‘dar s neba !

Prof.dr. Asim Mujkić : SDA nema razloga za slavlje, a poraz takozvanih lijevih stranaka je za njih, da citiram Erdogana, ‘dar s neba !

03 Oktobra
22:55 2016

Asim-MujkicRezimirajući u nedjelju održane lokalne izbore profesor na Fakultetu političkih nauka Asim Mujkić u izjavi za Fenu je naveo da u zemlji u kojoj medijski dominiraju teme opstojnosti etničkog kolektiva  u kojoj se svakodnevno indicira strah od nestanka, svi izbori pa tako i ovi protekli nisu ništa više od etničkog popisa stanovništva u kojoj se polovina građana koja glasa u strahu opredjeljuje za one opcije za koje misli da će tu kolektivnu egzistenciju omogućiti u narednom periodu.

-Takvi izbori nisu nikada slobodni i predstavljaju sramotu za demokratiju. Njima se samo reproducira ugnjetavački diskriminatorni poredak političkih oligarhija koji jaše na zastrašivanju svojih glasača već četvrt stoljeća. Izbori su, uz male nijanse, iznova potvrdili hegemonijsku poziciju SNSD-a kao licenciranog zaštitnika opstojnosti Srba kojemu se isplatila riskantna investicija u referendum, HDZ-a Hrvata, a SDA Bošnjaka- izjavio je Mujkić.

On smatra da SDA ponajmanje ima razloga za slavlje, jer prema preliminarnim rezultatima pobjedu nisu odnijeli u važnim gradovima kao što su Tuzla, Zenica, Bihać i Goražde, a pobjeda njihovih disidenata govori o tome koliko su centri moći ove stranke udaljeni od stvarnih interesa ljudi.

-Poraz takozvanih lijevih stranaka ponajprije SDP i DF je za njih, da citiram Erdogana, ‘dar s neba’. Ako ih poraz ovaj put ne natjera na ozbiljno promišljanje o budućnosti ljevice u BiH koje bi nadilazilo individualne liderske sujete i besmisleno natjecanje u patriotizmu s bošnjačkim narodnjacima u borbi za bošnjačke glasove onda, osim golog sitnog interesnog uvezivanja, ne vidim svrhu njihovog postojanja. Njihove prve reakcije kojima poraz prikazuju kao pobjedu mi, nažalost, govore da ne postoji spremnost za suočavanje s realnošću- rekao je Mujkić.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku