hamburger-icon

Kliker.info

Proba za oktobar : Poraženi lažni socijaldemokrata Milorad Dodik i ratni zločinac Šešelj

Proba za oktobar : Poraženi lažni socijaldemokrata Milorad Dodik i ratni zločinac Šešelj

26 Januara
05:48 2010

Preksinoć oko 20,30 sati Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a i premijeru RS, iz Bileće je stigla kratka poruka:"Pali smo". On je poblijedio, potom pobjesnio…

Proba za oktobar                                              Poruka je značila da je Blažo Vujović, zajednički kandidat Dodikovog SNSD-a i Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, izgubio na izborima za novog načelnika Bileće. Ubjedljivo je pobijedio Dragan Babić, kandidat opozicionih stranaka  PDP-a, Demokratske partije, SDS-a, SRS-a i Nove socijalističke partije. Osvojio je čak 650 glasova više od Vujovića.Prekjučerašnji izbori za načelnika Bileće nesterpljivo su se očekivali i proglašeni su i generalnom probom i provjerom Dodikovog rejtinga pred oktobarske opšte izbore. Mediji iz RS, koji su inače pod kontrolom Dodika, najavljivali su sigurnu pobjedu Vujovića, sam premijer RS poručivao je da će samljeti opozicione stranke i njihovog kandidata.On se posebno  posvetio obrađivanju Bilećana pa su u tom gradu u proteklih dvadesetak dana stalno boravili njegovi emisari. Čak je i sjednicu Vlade RS održao u tom gradu, specijalno je  nekoliko puta dolazio u Bileću i javno  tvrdio da će poraz lidera opozicionih stranaka Mladena Ivanića, Dragana Čavića, Zdravka Krsmanovića, Mladena Bosića i Milenka Mihajlice biti stravičan. Sve u stilu da će ih on „naučiti pameti i pokazati ko je gazda u Republici Srpskoj".

Lažni socijaldemokrata                                      Isto tako, on je javno zaprijetio da će Vlada Republike Srpske prekinuti svaku saradnju s opštinom Bileća ukoliko ne pobijedi njegov i Šešeljev kandidat.Jučer je Dodik kazao da su izbori u Bileći pokazali da je RS zrelo demokratsko društvo uz napomenu da je SNSD prekjučer dobio više glasova nego na izborima 2006. U javnosti je to shvaćeno kao njegov neuvjerljiv pokušaj da težak poraz proglasi pobjedom. Izvori „Sana" iz Banjaluke kažu da je on još preksinoć, nakon što je saznao za rezultate, najavio otkaze nekim svojim bliskim saradnicima.Ovo je početak pada SNSD, zapravo lažnog socijaldemokrate Milorada Dodika koji se udružio s ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem. Od izbora za načelnika Bileće, ništa više u RS neće biti isto – kažu naši banjalučki izvori.Izbori u Bileći s nestrpljenjem su se čekali i u međunarodnoj zajednici i, kako saznajemo, njihovi rezultati su među stranim diplomatama komentarisani kao direktan dokaz da Dodik počinje gubiti moć i uticaj.        

Babić: Ovo je dokaz nove političke snage              – Očekivao sam pobjedu i ona je dokaz nove političke snage u RS. Prvo ću povratiti povjerenje među Bilećane – biću načelnik svih građana Bileće, neću ih dijeliti po stranačkoj pripadnosti i prema svakom ću se odnositi na isti način – izjavio je Dragan Babić nakon pobjede. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku