hamburger-icon

Kliker.info

Prljava predizborna kampanja : Glasaju li građani u Republici Srpskoj za Dodika ili za Putina?

Prljava predizborna kampanja : Glasaju li građani u Republici Srpskoj za Dodika ili za Putina?

14 Septembra
16:03 2014

doput4Ovogodišnja predizborna politička kampanja u Bosni i Hercegovini jedna je od najprljavijih nakon Dejtonskog sporazuma, ocjenili su mnogi politički analitičari, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).Vladajuća politička elita svjesna je da su građani sva tri naroda u zemlji željni promjena i napretka, a da je njima, nakon 20 godina vladavine državom, politička stolica ozbiljno poljuljana.

Jedan od analitičara primijetio je kako su najutjecajniji političari u zemlji, ili barem oni koji su to do sada bili, shvatili da glasove građana na izborima u oktobru mogu dobiti samo ako “udare” na njihove emocije. Tako, Dragan Čović, lider HDZ-a više nego ikada priča o ugroženosti hrvatskog naroda u BiH, iako je i sam svjestan da na biroima za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini možda najmanje ima upravo onih koji dolaze iz reda ovog naroda.Bakir Izetbegović je svjestan da mu glasove može donijeti jedino ako Bošnjake ubijedi kako Bosnu i Hercegovinu niko ne smije dirati dok je Turske, i dok je Erdona u Turskoj, pa koristi svaku priliku da javnosti pokaže kako je predsjednik Turske njegov veliki prijatelj.

Istim metodama služi se i Milorad Dodik. Ako mu Putin ne donese pobjedu u Republici Srpskoj, ništa drugo neće. Tako su već od prvog dana predizborne kampanje u ovom entitetu Bosne i Hercegovine osvanuli SNSD-ovi bilbordi na kojima su fotografije Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina.Na oktobarskim izborima građani u RS će glasati za onu stranku na čijim plakatima je Putin, na Dodika i ne pomišljajući u momentu dok budu u kabinama za glasanje, ali će Dodik tako, indirektno, ponovo zaposjesti vlast u Republici Srpskoj, a Putin, vjerovatno, nikada neće ni saznati da je mogao biti i predsjednik Republike Srpske. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku