hamburger-icon

Kliker.info

Pripreme za otvoreni rat : Ukrajinci iza sebe moraju ostaviti spaljenu zemlju, što će Rusi htjeti spriječiti

Pripreme za otvoreni rat : Ukrajinci iza sebe moraju ostaviti spaljenu zemlju, što će Rusi htjeti spriječiti

16 Aprila
08:07 2014

kramatorsk-ap21Svaki rat odvija se u tri faze. U Ukrajini smo prvu vidjeli na Majdanu, a drugu upravo gledamo. U toj, drugoj fazi, poraženi proruski orijentirani građani iz prethodnog koraka proglašavaju autonomiju, podižu barikade i šire strah među svojim stanovništvom. Slijede “spontani“ prosvjedi na pomno odabranim točkama cestovne, željezničke i plovne infrastrukture. Slavjanski, Donjeck i Lugansk donekle su i poznati, ali tko je čuo za Krasnji Liman i Kramatorsk? Spontane pobune? Ne! To su važne točke na spojnici cesta E40 i H20 na potezu Harkiv – Donjeck. Gle čuda, baš tim pravcem bi Kijev slao pojačanja u slučaju eskalacije sukoba.

Zanimljivo je pogledati kretanje “samoorganiziranih pojedinaca” pri zauzimanju važnih točaka: vidljiva je “verbalna prethodnica” koja odjevena civilno ulazi u prostorije policije koja se brani kako spomenuti ne bi imali čistu liniju djelovanja. Zatim dolazi naoružana prethodnica s bočnim osiguranjem, a dok se policija pomiče prema objektu dolazi dobro organizirana glavnina sa zalaznicama radi osiguranja. Čisto vojno djelovanje dobro obučenih profića. Po dubini grada ostavljeni su uvježbani snajperisti koji će s leđa napadati očekivani protuudar ukrajinskih snaga sigurnosti, a potom se stopiti s okolinom. Snajperi su unaprijed ostavljeni u “sigurnim stanovima”, a pripadnici ukrajinske službe sigurnosti koji bi ih mogli locirati, unaprijed su uhvaćeni i odvedeni u nepoznato. Možda helikopteri u zraku izgledaju kao pretjerani odgovor, ali to je jedina protumjera kod urbane gerile. Podjela malog oružja tipa pištolj Makarov ogromnom broju “korisnih idiota” također je planska. Svaki može djelovati u ophodnji s male udaljenosti i pobjeći kao civil, scenarij već viđen u Sjevernoj Irskoj.

Dođe li do eskalacije, neizbježna je treća faza, otvoreni rat. Najprije će na pripremljene zone doletjeti i doskočiti članovi padobransko-desantnih jedinica kojih Rusija ima 35-40.000, ali ne može sve angažirati odjednom, te je objektivno raspoloživo njih 12-15.000. Ukrajina parira sa svojih 6000 stalno spremnih desantnih snaga. Obje strane dobro se poznaju, pa će nakon sudara leteće konjice uslijediti pokret oklopništva i ophodnog pješaštva. Dok će ukrajinski opkopari rušiti željezničke i cestovne mostove, Rusi će ih pokušati graditi. Zato obje strane u drugoj fazi pokušavaju pozicionirati ljude u strateški važna čvorišta.Istok Ukrajine pun je industrijske infrastrukture specifične namjene: ondje je rađeno sve – od lokomotiva za ruski standard tračnica do tenkova i kombajna. Poučeni taktikom Kuznjecova, Ukrajinci moraju iza sebe ostaviti spaljenu zemlju, a ruski agenti i diverzantske prethodnice uz pomoć “samoorganiziranog naroda” pokušat će to spriječiti. Ukrajincima je posebno važno uništiti skladišta hrane i rezervnih dijelova za poljoprivrednu proizvodnju jer su zelene ekonomije Rusije i Ukrajine jako povezane. Maj kao očekivani mjesec agresije nije slučajno odabran, vodostaji rijeka, toliko bitnih u toj nizini, znatno će se spustiti, a pobjednik će dobiti cijelu žetvu.(Kliker.info-VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku