hamburger-icon

Kliker.info

Pripadnici Ravnogorskog pokreta u okolini Višegrada napali reporterske ekipe N1 i FTV-a (Video)

Pripadnici Ravnogorskog pokreta u okolini Višegrada napali reporterske ekipe N1 i FTV-a (Video)

13 Marta
17:12 2016

ravnogorci1Ekipa televizije N1 i FTV-a napadnuta je danas u mjestu Draževina kod Višegrada gdje su se okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta povodom 70 godina od hapšenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Kako je za Klix.ba rekla Elma Kazagić, urednica magazina Mreža, oni su bili među prvim ekipama koje su snimale današnje okupljanje Ravnogorskog pokreta.

“Inserte smo uzimali na trgu u Višegradu, gdje je okupljanje počelo, a poslije smo otišli i u tzv. Draževinu. U jednom trenutku neko nam je prišao s leđa i prisilno su nas odveli do ‘vojvode’. On nam je naredio da odmah odemo”, kaže novinarka  Kazagić.

Novinari FTV-a su zbog vlastite sigurnosti napustili mjesto događaja.

“Događaj nismo prijavili policiji jer nam je bilo, prije svega, stalo da se izvučemo jer nam je bilo jasno kakva je situacija”, dodaje Kazagić.

Ekipa N1 je oko 13 i 30 sati stigla u Draževinu, gdje se u jednom šatoru održavao ručak.

Prišli su  putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi momci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta. “Pitali smo ih da nam daju izjave, na šta su nas pitali odakle dolazimo, i kada smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo lične karte i onda je rekao da ne možemo snimati. Kada smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo”, kazala nam je reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Nakon toga su se odmakli na drugi put te su odlučili da snime par kadrova iz daljine. “Napad se desio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i govorila i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena”, govori Ibrahimović.

No, na sreću, spasili su ih momci iz Srbije. “Momci iz Srbije su poletjeli prema nama i počeli da nas brane i da nas guraju od čovjeka i utrpali su nas u auto, nakon čega su počeli i drugi da dolaze. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se izvinili i rekli da im je žao što se to desilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili”, kazala je reporterka N1 vidno potresena.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku