hamburger-icon

Kliker.info

Prijete mu 10 godina zatvora : Osramoćeni Bill Cosby uhapšen pa pušten nakon plaćene kaucije od milion dolara! (Video)

Prijete mu 10 godina zatvora : Osramoćeni Bill Cosby uhapšen pa pušten nakon plaćene kaucije od milion dolara! (Video)

31 Decembra
07:24 2015

cosby1Slavni američki glumac Bill Cosby u srijedu se pojavio na sudu u slučaju prve podignute optužnice za spolno zlostavljanje unatoč brojnim optužbama te mu je sudac odredio jamčevinu od milion dolara.

Cosby (78), koji je stigao na sud u Elkins Parku u Pennsylvaniji podupirući se štapom i u pratnji svojih advokata, tek je nekoliko minuta bio pred sucem kako bi položio 10 posto jamčevine od milion dolara i nije dao nikakvih izjava mnoštvu novinara, prenose agencije.

Novo ročište je određeno za 14. januara, piše AFP.

Ranije u srijedu državni tužilac okruga Montgomeryja (Pennsylvanija) optužio je Billa Cosbyja za spolno zlostavljanje bivše zaposlenice sveučilišta Temple 2004., rekao je zamjenik državnog tužioca  Kevin Steele na  press  konferenciji.

Bude li osuđen po toj točki optužnice, 78-godišnjem glumcu prijeti deset godina zatvora.

Zamjenik državnog tužioca  nije otkrio identitet žrtve ali je, po pisanju američkih medija, riječ o Andreji Constand, bivšoj izvršnoj direktorici košarkaške momčadi Univerziteta  Temple od 2001. do 2004.

Bill Cosby, koji je godinama tumačio ulogu idealnog oca u seriji “Cosby Show”, niječe sve navode pedesetak žena koje su ga u posljednjih godinu dana optužile da ih je drogirao i spolno zlostavljao. Neki od tih slučajeva dogodili su se u 1960-im i mnogi su već otišli u zastaru.

Prva optužnica podignuta je pošto je sud u julu  2015. dobio nove informacije u vezi sa slučajem. Riječ je o dijelovima zapisnika s Cosbyjeva saslušanja 2005. U slučaju Andree Constand zastara nastupa 2016., što znači da je zadnji trenutak da se Cosbyja još može krivično  goniti.

(Kliker.info-Hina)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku