hamburger-icon

Kliker.info

Prijedorčanin izručen SAD : Ivan Vidaković u sudnici u Bowling Greenu !

Prijedorčanin izručen SAD : Ivan Vidaković u sudnici u Bowling Greenu !

22 Decembra
07:59 2014

Ivan VidakovicAwaiting extraditionPrijedorčanin Ivan Vidaković (35) izručen je SAD, gdje bi trebalo da mu sude za smrt Kathy Lewis  (45), koja je poginula u nesreći koju je Vidaković, pod uticajem alkohola, skrivio.Nesreća se desila u Bowling Greenu  u državi Kentucky , novembra 2001. godine, a Vidaković je iskoristio propust policije i na zaprepaštenje rodbine poginule, pobjegao. Vidaković se zatim vratio u Prijedor i u međuvremenu zasnovao porodicu, ne sluteći da bi jednog dana zbog potjernice iz SAD mogao biti uhapšen.

Okružni sud u Kentuckyju je u aprilu 2002. godine potvrdio optužnicu protiv Vidakovića, a kako se nije pojavio na saslušanju, Interpol u Washingtonu  je nekoliko dana kasnije raspisao međunarodnu potjernicu za bh. državljaninom. Optužnica Vidakovića tereti za teška krivična djela, ubistvo i vožnju u pijanom stanju.Kako su “Nezavisne” ranije pisale, Vidaković je uhapšen prije četiri godine tokom poslovnog puta u Hrvatsku, upravo na osnovu potjernice koju su raspisale SAD. Sve ove godine se borio protiv izručenja.

Chris Cohron, okružni tužilac Worren Countyja, potvrdio je vijest da se Vidaković nalazi u američkom zatvoru.”Razgovarao sam i sa sestrom Kathy Lewis, koja još ne može da vjeruje da smo uspjeli da ga vratimo u SAD, gdje će odgovarati za smrt njene sestre. Zapravo, rekla je da neće vjerovati sve dok ga ne vidi u sudnici”, rekao je Cohron.Inače, na internet stranicama policije države Kentucky  fotografija ovog Prijedorčanina, kao i njegov puni identitet bili su zavedeni pod oznakom “jedan od najtraženijih bjegunaca”.Vidaković bi sutra trebao da se pojavi pred sudijom. (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku