hamburger-icon

Kliker.info

Prijedlog za razmišljanje . Gorbačov predložio perestrojku Amerikancima !

Prijedlog za razmišljanje . Gorbačov predložio perestrojku Amerikancima !

15 Decembra
16:50 2014

MihaelG4Bivši predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov ocijenio je da su Sjedinjenim Državama potrebne reforme poput perestrojke. On je, u intervjuu TV stanici “Russia Today”, ocijenio da su toj zemlji potrebne političke i ekonomske reforme, misleći na one koje su sprovedene  u bivšem SSSR-u tokom njegovog mandata 80-ih godina.

“Oni mogu da ih nazovu kako hoće, na američki način. Amerikanci neće rat, ali nije im lako sa društvom kakvo imaju”, objasnio je Gorbačov.Prema njemu, Vašington koristi tenzije i nestabilnost da ih pretvore u sukobe, zatim stvaraju neprijatelje kako bi primjenile svoju “politiku pritisaka” i prebacile odgovornost.

“Kad god su tenzije velike, gdje god je nestabilnost u nekoj zemlji ili regionu, to je prilika za SAD da intervenišu”, zaključio je Gorbačov.On je još ocijenio da su Sjedinjenim Državama potrebni neprijatelji kako bi “vratili svoju staromodnu politiku”.Gorbačov je ocijenio da je trenutna situacija sa ukrajinskom krizom slična jer SAD “tragaju za neprijateljskom figurom”.Bivši lider Sovjetskog Saveza je proteklih mjeseci u centru medijske pažnje pošto je upozorio ruske i zapadne lidere da vuku svijet u novi Hladni rat zbog sporenja oko ukrajinske krize. (Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku