hamburger-icon

Kliker.info

Prerani i tihi odlazak legendarne Mire Furlan : U 65. godini preminula jedna od najprepoznatljivijih jugoslovenskih glumica

Prerani i tihi odlazak legendarne Mire Furlan : U 65. godini preminula jedna od najprepoznatljivijih jugoslovenskih glumica

22 Januara
07:52 2021

Legendarna glumica Mira Furlan u dobi od 65 godina preminula je  nakon duge bolesti, objavljeno je u četvrtak na njezinom Twitter profilu.

Kasnije istog dana J. Michael Straczynski, autor naučno -fantastične serije Babylon 5, u kojoj je Furlan glumila, odao je počast glumici.

Furlan je rođena u Zagrebu 7. septembra 1955. godine. Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošlog vijeka postala jedna od najprepoznatljivijih i najautentičnijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom periodu svoga rada ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima ‘Kiklop’ (1982.) Antuna Vrdoljaka, ‘U raljama života’ (1984.) i ‘Za sreću je potrebno troje’ (1986.) Rajka Grlića te filmu ‘Ljepota poroka’ (1986.) Živka Nikolića.

Početkom raspada Jugoslavije Furlan odlazi u Ameriku, gdje je nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačajnija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se planetarno popularne televizijske serije ‘Babylon’ i ‘Izgubljeni’.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku