hamburger-icon

Kliker.info

Premijer Srbije uoči investicione konferencije : Dat ćemo ozbiljan novac Srebrenici

Premijer Srbije uoči investicione konferencije : Dat ćemo ozbiljan novac Srebrenici

11 Novembra
06:50 2015

Vucko4Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je, uoči investicione konferencije “Srebrenica 2015”, da će Srbija toj opštini u BiH dati veliku donaciju u novcu.On je dodao i da će Srbija opštini Srebrenica dati i veoma znatnu donaciju u neophodnim javnim objektima, odnosno finansiranju njihove izgradnje.

On je dodao da njegova vlada mnogo radi na unaprijeđenju odnosa Bošnjaka i Srba:

“Želimo da gradimo ozbiljniju i bolju budućnost i ja to govorim i na mjestima gdje mi to ne donosi popularnost”, istakao je Vučić.

On je ubijeđen, kaže, da radi prave stvari za budućnost.Upitan i za zahtjev Srebrenice za odštetu zbog poplavljenog zemljišta nakon izgradnje Hidroelektrane Perućac, Vučić je rekao da se na tome radi i razgovara, da je to pitanje četiri opštine, te da je to pitanje više za Republiku Srpsku i cijelu BiH.

“Interesantno je da jedino ja ne bježim šta su obaveze Srbije, a svi drugi potenciraju šta neko drugi bi trebalo da kaže o tom pitanju, pa niko ne priča o akcizama na piva i kako je ugrožena pivarska industrija. Ja ovo prvi put pominjem, ali imamo i mi svoje zahtjeve prema BiH, ne samo RS i BiH prema Srbiji, ali ja ne idem sutra da ističem te zahtjeve, njih sam iznio u Sarajevu, jer ozbiljni ljudi to rade tet-a-tet i ne šire u javnosti”, rekao je Vučić.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku