hamburger-icon

Kliker.info

Premijer Srbije Aleksadar Vučić : Spreman sam otići u Srebrenicu, nećemo podržati rezoluciju

Premijer Srbije Aleksadar Vučić : Spreman sam otići u Srebrenicu, nećemo podržati rezoluciju

19 Juna
15:18 2015

vucko9876Ako Bošnjaci budu željeli i ako to za njih nije dodatna poteškoća, bit ću spreman da odam počast bošnjačkim žrtvama u Srebrenici, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.-Kao premijer sam spreman da pognem i sagnem svoju glavu i pokažem kakav odnos mi Srbi imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama. Da onih 99,9 posto Srba koji nisu učestvovali u tom zločinu da idu uzdignute glave i uzdignuta čela u svijetu gdje god, rekao je Vučić u obraćanju medijma danas u Beogradu.

Kako navodi, u Srebenici se dogodio težak i jeziv zločin, a srpski narod, kao narod koji je od Balkanskih ratova do devedesetih godina najviše stradao, da bi pokazao svoju veličinu mora da pokaže da poštuje tuđu patnju i tuđ bol.

-Da nipodaštavamo tuđ bol i patnju neće nas nigdje odvesti. Moramo više nego bilo ko i to ne zato što nam to kaće neki stranci. Moramo više da pokažemo da poštujemo muke, patnju i bol, navodi Vučić.

Prema njegovim riječima Srbi i Bošnjaci su od Balkanskih ratova često bili na različitim stranama.

-U Podrinju smo samo mrtve prebrojavali. Ni ranjenike nismo razmjenjivali. Hoćemo li to raditi i u budućnosti? Da li nam je potreban neko sa strane da nam drži pridike? Hoćemo li da se opet prebrojavamo? Da nam ponovo rijeke krvave budu pa da poslije toga opet moramo da živimo zajedno, naveo je Vučić.

Premijer Srbije je nakon toga naveo da “mi Srbi nećemo da krijemo prezir nećemo prestati da se borimo protiv onih koji su okaljali obraz srpskom narodu u Srebenici”.

-Nećemo da krijemo i da se pravimo da ne vidimo i da relitivizujemo taj zličin. To je veliki i strašan zločin. Ja smatram da je trebalo da se radi na povjerenju, a ne na dodatnoj destabilizaciji. Prijedlozi o rezoluciji su samo donijeli destabilizaciju, naveo je Vučić.

Premijer je osim toga pričao i o hapšenju Nasera Orića kada je detaljno pročitao jednu od optužnica koja se vodi protiv njega, navodeći da li neko od njega može da očekuje da ne apeluje na srpsko tužilaštvo da se jedan takav strašan zločin ne procesuira. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku