hamburger-icon

Kliker.info

Premijer Republike Srpske u strahu zbog svojih malverzacija !!!

Premijer Republike Srpske u strahu zbog svojih malverzacija !!!

02 Septembra
00:00 2008

Nakon što je javnost obaviještena da Tužilaštvo BiH i SIPA vode istragu o njegovom kriminalu,Milorada Dodika, premijera RS, uhvatili su i strah i panika. On sada na svakom koraku priča da mu se pakuju optužnice i na svaki način pokušava da priču o vlastitom kriminalu prebaci na politički kolosijek. Uz to, on posljednjih dana lobira kod nekih krugova međunarodne zajednice da se što prije ukine OHR. Kako „San“ saznaje, Antikorupcioni tim OHR-a već ima debeo dosje o Dodikovim finansijskim i drugim malverzacijama teškim stotine miliona maraka.Dodiku posebno smetaju američke diplomate na službi u BiH, prije svih prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan i ambasador SAD-a Čarls Ingliš,  pa se  okomio na njih ne bi li ih diskvalifikovao u Vašingtonu i otjerao iz BiH.Premijer Republike Srpske posljednjih dana stalno citira „svog komšiju koji je rekao da nije težak život nego budale“. Na pitanje na koga aludira, Dodik je direktan:- Na onog ko mi je napakovao prijave, a to je Rafi Gregorijan, prvi zamjenik visokog predstavnika. Taj čovjek je štetočina. Misli da pošto ima američka leđa, može da vršlja kako hoće. Nama je taj OHR i nametnuo da svi tužioci i sudije budu stranci na koje sada Gregorijan vrši svakodnevni pritisak – kazao je Dodik za jedan beogradski list.Inače, istraga se vodi o tome kako je on jednoj ruskoj kompaniji prodao Naftnu industriju RS, pogotovo Rafineriju u Bosanskom Brodu, zatim termoelektranu Gacko, potom o troškovima izgradnje zgrade Vlade RS u Banjaluci, troškovima izgradnje autoputa Banjaluka-Gradiška, prodaji Telekoma RS Telekomu Srbije i brojnim drugim sumnjivim transakcijama i ugovorima. 

Iz budžeta plaća avionske letove za Salcburg 

Zvuči nevjerovatno, ali je istinito – novcima poreskih obveznika iz Republike Srpske subvencioniraju se troškovi avionske linije Banjaluka-Salcburg. Naime, iz budžeta RS se plaća dio troškova svakog leta kompaniji „Austrojet“, a treba reći da na toj relaciji nikada nema više od dva putnika! Za prvih šest mjeseci iz budžeta je „Austrojetu“ na ime subvencije isplaćeno oko 300.000 eura! U Banjaluci kažu da se Dodik na to odlučio zbog nekih svojih privatnih veza i interesa koje ima u Austriji. Inače, Vlada RS osnovala je avio-kompaniju „Skaj Srpska“, ali ulaže novac u „Austrojet“. 

Pridružio se Božidaru Vučureviću 

Dodik je jučer saopćio da je postao član Udruženja građana Utemeljivači RS na čijem čelu je Božidar Vučurević, ratni načelnik  Trebinja i jedan od najbližih saradnika ratnog zločinca Radovana Karadžića. Članovi Udruženja su ratni osnivači Republike Srpske.

Vučurević je jučer kazao da će Udruženje „sačuvati tekovine srpskog naroda u proteklom otadžbinskom ratu i braniti RS“. Dodik je istakao da će se Udruženje „afirmisati kao mjesto okupljanja ljudi koji su imali na umu slobodu svog naroda i pravo da se u teško političko vrijeme odluče na teške političke odluke“. On je dodao da će Vlada RS iz budžeta finansirati Udruženje i sve njegove projekte. (Kliker.info-San)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku