hamburger-icon

Kliker.info

Preliminarni rezultati obdukcije: Uzrok smrti kralja popa ostaje nepoznanica (VIDEO)

Preliminarni rezultati obdukcije: Uzrok smrti kralja popa ostaje nepoznanica (VIDEO)

26 Juna
23:12 2009

Nakon preliminarne obdukcije glasnogovornik patologa u Los Angelesu objavio je kako nije otkriven nikakav vanjski uzrok smrti Michaela Jacksona, nikakva ozljeda niti ‘prljava igra’. Patolog je stoga zatražio daljnje pretrage i toksikološke nalaze za koje će trebati najmanje četiri tjedna.Neimenovani izvor upoznat sa situacijom izjavio je pak za Associated Press kako se čini da je uzrok smrti infarkt. Ova dijagnoza, međutim, ne isključuje mogućnost da je zatajenju Jacksonova srca pridonijelo često spominjano predoziranje lijekovima.Američki mediji objavili su danas snimku telefonskog poziva upućenog Hitnoj službi 911 iz Jacksonova doma. Čovjek koji je nazvao 911 u četvrtak prijavio je da je pjevač u nesvijesti te da ne diše.„Trebam hitnu pomoć, što je prije moguće“, kaže u snimci neimenovani muškarac operateru Hitne službe i dodaje kako Jackson ne reagira na reanimaciju te da se s njim nalazi samo njegov osobni liječnik.Policija je pronašla liječnika Conrada Roberta Murraya (desno) koji je bio s Jacksonom u trenutku kada mu je otkazalo srce. Murray ga je pokušao reanimirati, a pretpostavlja se da mu je on dao injekciju lijeka koji je mogao izazvati smrt. On je jutros bio nedostupan te je pokrenuta potraga za njim.

Ispred kuće kralja popa vučna služba policije odvukla je BMW koji je registriran na liječnikovu sestru. Policija smatra da bi pregledom automobila mogla otkriti lijekove ili neke druge dokaze koji bi patologu pomogli u utvrđivanju uzroka smrti, budući da postoji sumnja kako je Jackson umro od posljedica predoziranja.Jacksonov dugogodišnji liječnik dr. Tohme Tohme danas je za medije demantirao tvrdnje da je on pjevaču dao smrtonosnu injekciju. „Nisam to bio ja. Nisam bio u njegovoj kući kada se to dogodilo“, izjavio je liječnik. „Ja sam njegov menadžer i osjećam se izgubljeno. Volio sam Michaela i bio sam njegov prijatelj. Vodio sam sve njegove poslove“, objasnio je  u telefonskom intervjuu. Prema izjavama članova obitelji Jackson, uzrok Michaelove smrti moglo bi biti predoziranje propisanim sintetičkim lijekom protiv bolova Demerolom sličnom morfiju, koji je godinama uzimao i o kojem je bio ovisan.Jedna web stranica navela je bolničke izvore prema kojima je Jackson „kratko nakon uzimanja Demerola počeo disati usporeno i slabo. Njegovo disanje postupno je postajalo sve sporije dok nije potpuno prestalo. Počeli su mu davati disanje na usta i pozvali su Hitnu pomoć. Više nije dolazio k svijesti“, izjavio je neimenovani izvor.Stručnjaci potvrđuju kako je Demerol mogao izazvati prije svega zastoj u funkciji pluća – slabljenjem poriva za disanjem, a potom i zatajenje srca zbog nedostatka kisika.Međutim, patolozi ističu kako će se pravi uzrok smrti sa sigurnošću moći odrediti tek kada sve pretrage budu gotove.„Malo je vjerojatno da ćemo već danas moći objaviti neke rezultate obdukcije zbog opsežnosti testova koje ćemo provesti“, izjavio je ranije Ed Winter, asistent glavnog patologa u Los Angelesu, Lakshmanana Sathyavagiswarana, koji je bio sudski vještak u slučaju O. J. Simpsona. "Rezultati toksikoloških testova trebali bi biti gotovi kroz šest do osam tjedana", dodao je.

Bivši odvjetnik obitelji, Brian Oxman, izjavio je kako je već ranije upozoravao da bi se Michael mogao predozirati. „Rekao sam da Michael uzima previše lijekova te da ne želim vidjeti kako se ovako nešto događa“. Podsjetio je na slučaj starlete Anne Nicole Smith koja je 2007. umrla od predoziranja. „Rekao sam da će nam to, ako se dogodi Michaelu, svima slomiti srca“. Lisa Marie Presley: Michael je pretkazao da će umrijeti kao moj otac Bivša supruga Michaela Jacksona, Lisa Marie Presley, objavila je danas kako je pjevač sam pretkazao da će završiti kao njezin otac Elvis Presley, koji je umro od infarkta nakon višegodišnje konzumacije droga.U svojem blogu na MySpaceu također je demantirala tvrdnje nekih medija kako njihov brak nije bio istinski brak već svojevrsna predstava za javnost. „Naš odnos nije bio varka kao što to prikazuju mediji“, napisala je 41-godišnja Presley. Bio je neobičan, međutim, vjerujem da me je volio koliko je mogao nekoga voljeti i ja sam njega jako voljela.  Objasnila je kako se razvela od njega nakon što je shvatila da ga ne može spasiti od samodestrukcije.Turisti mobitelima snimili posljednje putovanje zvijezdeAkciji Hitne službe, koja je u četvrtak odvezla Jacksona, svjedočili su i turisti koji su autobusom išli u obilazak njegova kvarta i kuće. Zaprepaštene putnike Starline Toursa dočekao je neočekivan prizor – užurbani liječnici, kola hitne pomoći i Michael na nosilima. Neki od njih snimili su prizore svojim mobitelima.  (Kliker.info/Jutarnji list)<!–

Komentiraj   
Ispiši   
Pošalji emailom

–>

<!–

Komentiraj   
Ispiši   
Pošalji emailom

–>

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku