hamburger-icon

Kliker.info

Odbijena rezolucija o Sutorini : Pogledajte ko je glasao za, a ko protiv u Predstavničkom domu PS BiH !

Odbijena rezolucija o Sutorini : Pogledajte ko je glasao za, a ko protiv u Predstavničkom domu PS BiH !

13 Maja
23:13 2015

sutorina12Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije usvojio Prijedlog rezolucije o Sutorini, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović (SDP BiH).Za predloženu rezoluciju je glasalo sedam poslanika, 17 ih je bilo protiv te dva suzdržana.

Bećirović je predložio rezoluciju kojom se, između ostalog, predlagalo da Predstavnički dom PSBiH ocijeni “neprihvatljivim, neutemeljenim i štetnim Prijedlog ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji je utvrdilo Vijeće ministara BiH početkom novembra 2014. godine, a prema kojem bi Sutorina trebala voljom državnih organa BiH trajno ostati u sastavu Crne Gore“.

Kako javlja portal Klix,protiv Rezolucije su glasali prisutni poslanici iz redova SDA i to Šefik Džaferović, Asim Sarajlić, Sefer Demmirović, Amir Fazlić, Nermina Kapetanović, Salko Sokolović.

Protiv Sutorine su bili i poslanici Koalicije Hrvatskog narodnog sabora i to Borjana Krišto Predrag Kožul, Monika Tomić i Nikola Lovrinović te Đorđo Krčmar, Borislav Bojić, Aleksandra Pandurević iz redova SDS-a. Rezoluciju su odbacili i Mirsad Đonlagić, Damir Arnaut, Fehim Škaljić i Mirsad Isaković iz redova SBB-a.

Svoj glas za Sutorinu dali su poslanici DF-a Maja Gasal Vraćalica, Hanka Vajzović Denis Bećirović, Mirsad Mešić iz SDP-a, ali i Zaim Backović iz BPS-a, Jasmin Emrić iz redova SD-a te Momčilo Novaković iz PDP-a.

Današnjoj sjednici nisu prisustvovali zastupnici iz redova SNSD-a pa tako oni nisu dali svoj glas. Sjednici nisu prisustvovali ni Mladen Bosić iz SDS-a kao ni Dijana Zelenika (HDZ) ili pak Saša Magazinović (SDP).  Suzdržani su bili Željko Komšić i Damir Bećirović, poslanici stranke Demokratska fronta.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku