hamburger-icon

Kliker.info

Predstavnički dom potvrdio: Federacija BiH dobila nove čelnike, Čavara novi predsjednik,Mahmutbegović I Dunović potpredsjednici !

Predstavnički dom potvrdio: Federacija BiH dobila nove čelnike, Čavara novi predsjednik,Mahmutbegović I Dunović potpredsjednici !

09 Februara
16:17 2015

FBiHnovi11Federacija Bosne i Hercegovine dobila je nove čelnike izvršne vlasti, predsjednika i dvoje potpredsjednika. Predstoji da oni polože zakletvu pred Domom naroda Federalnog parlamenta.Izbor je potvrdio Predstavnički dom na današnjem ponovljenom zasjedanju u Sarajevu.

Novoizabrani predsjednik FBiH je Marinko Čavara, Hrvat po nacionalnosti (Hrvatska demokratska zajednica BiH), a potpredsjednici Melika Mahmutbegović (Stranka demokratske akcije), Bošnjakinja, te Milan Dunović (Demokratska fronta), Srbin.

– Na ovim prostorima smo ratovali i smatram da ne trebamo nikad više ratovati, nikad, nikad, nikad – riječi su kojima je predsjednik Čavara otpočeo kratku pozdravnu riječ poslanicima Predstavničkog doma, kada su oni u ponovnom zasjedanju, većinom glasova odobrili zajedničku listu na kojoj su njegovo ime te imena potpredsjednika Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića.

Predstavnički dom se o zajedničkoj listi morao izjašnjavati danas dva puta jer je prethodno, tokom dana, nije izglasao Dom naroda. Tamo lista nije dobila podršku srpskog kluba delegata.

Lista se smatra odobrenom ako je u ponovnom zasjedanju odobri jedan od parlamentarnih domova.S obzirom na to da je Marinka Čavaru izbor za predsjednika FBiH zatekao na funkciji dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma, u nastavku sjednice će on i formalno biti razriješen ove dužnosti.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - ČESTITKE
    puka 59 - ČESTITKE 09 Februara, 17:43

    VETERANI 317 SBBR SA VRATA BOSNE HEROJ GRADA ŽELE USPJEH U BUDUĆEM RADU KAO ŠEF IZVRŠNE VLASTI NAŠOJ VETERANKI IZ HIRUŠKI SALA dr MELIKI MAHMUTBEGOVIĆ.POZDRAV DOMOVINI DO IZMJENE I DOPUNE ZAKONA PP.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku