hamburger-icon

Kliker.info

Predstavnički dom FBiH : Rezolucija o borcima nema podršku SDA i HDZ-a BiH

Predstavnički dom FBiH : Rezolucija o borcima nema podršku SDA i HDZ-a BiH

25 Aprila
16:01 2017
Poslanici Federalnog parlamenta na današnjoj sjednici neće razmatrati rezoluciju o borcima, što je zahtjev članova udruge “Zaboravljeni branitelji”, koji su blokirali granični prelaz Bijača. Za uvrštavanje ove tačke u dnevni red sjednice glasalo je 30 poslanika, njih 38 bilo je suzdržano, dok je sedam bilo protiv.
 Klubovi poslanika SDA i HDZ BiH protiv su uvrštavanja rezolucije u dnevni red današnje sjednice, javlja TV1. Ismet Osmanović, predsjednik Kluba SDA-ovih poslanika, rekao je da se o ovoj rezoluciji prvenstveno moraju izjasniti nadležna ministarstva i nadležne institucije.

“Budući da se nisu stekli ti uslovi, SDA neće podržati uvrštavanje rezolucije o borcima na dnevni red današnje sjednice”, istakao je Osmanović.

Protiv ovog zahtjeva je i Klub poslanika HDZ-a BiH, jer, kako su pojasnili, ovo pitanje nije razmatrala ni ova stranka niti HNS.

Podsjećamo, poslanici HDZ-a 1990, SDP-a BiH i BPS-a zatražili su da se u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma FBiH uvrsti rezolucija o borcima, što je zahtjev članova udruge “Zaboravljeni branitelji”, koji su danas blokirali granični prelaz Bijača.

Podršku su dobili i od DF-a. čiji je poslanik Jasmin Kadić novinarima rekao da će i on zatražiti uvrštavanje rezolucije o borcima u dnevni red.

On je istakao kako je od interresorne radne grupe zatražio rezultate rada na boračkoj rezoluciji, no da ona nikada nije dostavljena parlamentarcima.
“Rezolucija je razrađena u okviru interesorne grupe, ali ne znam hoće li dobiti podršku u Parlamentu”, dodao je Kadrić.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku