hamburger-icon

Kliker.info

Predsjedništvo DF-a osudilo dogovor Čović-Dodik : Stvoriti antinacionalistički blok za zaustavljanje raspada zemlje

Predsjedništvo DF-a osudilo dogovor Čović-Dodik : Stvoriti antinacionalistički blok za zaustavljanje raspada zemlje

21 Decembra
16:04 2016

Predsjedništvo Demokratske fronte na današnjoj sjednici najoštrije je osudilo dogovor Čović – Dodik o izmjenama Zakona o Ustavnom sudu BiH, ocjenivši to kao flagrantan primjer antidejtonskog djelovanja i totalnog urušavanja pravnog sistema u državi.

“Ovim se pokazalo da jedino strateško političko partnerstvo koje u ovom  trenutku djeluje na političkoj sceni BiH jeste na liniji HDZ – SNSD, personalno oličeno u ovoj dvojici predsjednika stranaka.

Naum im je jasan: Ovim Zakonom urušili bi jedinu instituciju u ovj zemlji (Ustavni sud BiH) koja bi mogla, već toliko puta najavljeni  referendum  o odcjepljenju Republike Srpske – proglasiti nelegalnim i neustavnim!

Djelujući koordinirano, po sistemu „ja tebi, ti meni“, ova dvojica  samozvanih „zaštitnika nacionalnih interesa“, uz vidno nesnalaženje „trećeg legalnog i legitimnog predstavnika naroda” (SDA) – rastaču i poslednje zajedničke kopče koje ovu zemlju još uvijek drže kao zajedničku državu.

Demokratska fronta  i ovaj put poručuje da će, što sama, što sa blokom  lijevo – građanski orijentisanih stranaka, nevladinih organizacija, građana koji djele naše zajedničke vrijednosti kada je u pitanju cjelovitost  BiH – učiniti sve na stvaranju antinacionalističkog bloka koji nas, to je evidentno i definitivno vodi u raspad zemlje i ekonomsku propast.

Predsjedništvo DF a je danas upoznato i sa dosadašnjim rezultatima Radne grupe koja se bavi pripremama unutarstarnačkih izbora i reevidencijom  članstva,uz još jednom potvrđenu odlučnost da ,uz kadrovska osvježenja na svim nivoima organizacije stranke, kod svakog građanima ove zemlje  vratimo autoritet i ugled stranke u skladu sa našim programskim stremljenjima. Na tom putu ćemo istrajati, znajući da će u tom procesu stranka izaći samo jača.

Predsjedništvo je usvojilo Izvještaj  o radu Pregovaračkog tima DF-a, sa konstatacijom da smo, bez obzira na pojedinačne slučajeve „prebjega“ i „prodanog autoriteta  stranke“  od strane pojedinaca, do kraja otvoreno i kooperativno sa drugim lijevo – građanskim strankama ovu postizbornu „utakmicu“ do kraja odigrali fer i korektno.

Na kraju, Predsjedništvo DF-a je čestitalo Dan rudara svim komoratima, a građanima BiH poželjelo sretne Božićne i novogodišnje blagdane, saopšteno je iz DF-a.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku